Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 5 april 2018

Middelgrote konijnenrassen

groot conchilla

Afbeeldingsresultaat voor grote chinchilla konijn


Is een rustig konijn dat vrij grote nesten werpt.
De groot chinchilla's hebben een witte tussenkleur met zwarte ticking en de buik is altijd wit.
De groot Chinchilla word tussen de 3,5 en 5,5 kilo.

Nieuw-Zeelander

Afbeeldingsresultaat voor nieuw zeelander konijn

Dit zijn zeer rustige en betrouwbare konijnen, de vrouwtjes werpen grote nesten maar kunnen hiervoor goed zorgen. Je zou denken dat dit ras uit Nieuw-Zeeland komt maar oorspronkelijk komt dit ras uit de Verenigde Staten. De nieuw zeelander komt voor met een witte of zwarte pels.

Engelse hangoor

Afbeeldingsresultaat voor engelse hangoor
Dit konijn ziet er erg leuk uit, maar heeft veel verzorging nodig door zijn extra lange oren.
Deze konijnen komen het meest voor in de kleur fawn, madagaskar, konijngrijs en ijzergrauw.
Een engelse hangoor word ongeveer 4,5 tot 5 kilo.

Gele van Bourgondie

Afbeeldingsresultaat voor gele van bourgondië konijn
Dit ras werd oorspronkelijk gefokt als vleeskonijn, door zijn brede bouw en gewicht is de gele van bourgondie daar erg geschikt voor. Een gele van bourgondie word tussen de 3,5 en 5 kilo. Als huisdier word dit ras niet vaak gehouden.

Groot zilver

Afbeeldingsresultaat voor groot zilver konijn
De beharing van dit konijn is wat langer dan bij andere konijnen, de uiteindes van de haarpunten lijken verzilverd te zijn. Het konijn heeft ook veel onderwol, hierdoor voelt het konijn erg zacht aan. Dit ras komt voor in de kleuren: konijngrijs, zwart, blauw, bruin en geel.

Belgische haas

Afbeeldingsresultaat voor belgische haas

Dit zijn zeer levendige konijnen en hebben het uiterlijk van een haas. De fokkers hebben een lang slank haaskonijn weten te fokken, die een bijna windhondachtige bouw heeft. Deze konijnen komen voor in de kleuren: tan en wit.

Californian

Afbeeldingsresultaat voor californian konijn
Dit zijn zeer vriendelijke konijnen, het kleurpatroon van deze konijnen is bijzonder. Een wit lichaam met de poten, snuit, oren en staart (extremiteiten) die gekleurd zijn. De extremiteiten kunnen zwart, blauw of lilac zijn.

Meissner hangoor

Afbeeldingsresultaat voor meissner hangoor
Deze konijnen zijn minder bekend, ze zijn wel rustig en aanhankelijk. De meissner komt voor in de kleuren: konijngrijs, zwart, geel, blauw en bruin.

Wener

Afbeeldingsresultaat voor wener konijn
Dit konijnensoort is erg populair, ze zijn mooi, aanhankelijk en levendig. De wener komt voor in de kleuren: blauwgrijs, haaskleur, zwart met bruine ogen, konijngrijs en wit. Dit ras word tussen de 3,5 en 4,5 kilo.

Van Beveren

Afbeeldingsresultaat voor van beveren konijn
Dit zijn konijnen met een vendig temperament. De achterhand van dit konijn is duidelijk hoger dan de voorhand, ook is de achterhand breder en gespierder dan de voorhand. De van beveren komen voor in de kleuren: blauw Ook de van beveren heeft veel onderwol waardoor hij erg zacht aanvoeld.

Witte van Hotot

Afbeeldingsresultaat voor witte van hotot konijn
Dit ras is erg vriendelijk, de naam zegt het al dit ras is zuiver wit met donkerbruine ogen en zwarte oogringen. De Witte van Hotot word tussen de 3,5 en 5 kilo.

Rode Nieuw-zeelanderAfbeeldingsresultaat voor nieuw zeelander konijn
Deze konijnen hebben een effen dieprode kleur die geen ticking of witten haren mogen hebben, maar de dieprode haren moeten wel glanzen. De rode nieuw zeelander is een levendig ras en word tussen de 3 en 4 kilo. Dit ras komt oorspronkelijk uit Amerika.

Zilvervos

Afbeeldingsresultaat voor zilvervos konijn
Dit is een konijn met een volle zachte en veerkrachtige vacht. De zilvervos is een kruising tussen het tan, chinchilla en angora konijn. Door de kruising met het angora konijn heeft de zilvervos de volle, zachte en veerkrachte vacht gekregen. De zilvervos komt voor in de kleuren: zwart, bruin, bruinmarter, blauwmarter en blauw.

Japanner

Afbeeldingsresultaat voor japanner konijn
Dit ras is meestal erg vriendelijk. De japanners hebben een scherpe tweekleurige tekening. Door deze tekening is het erg moeilijk om de japanner te fokken. Dit ras word tussen de 2,5 en 4 kilo. De japanner is altijd geelrood in combinatie met zwart, bruin, blauw of lilac.

Eksterkonijn

Afbeeldingsresultaat voor eksterkonijn
Dit konijn is eigenlijk een japanner met andere kleuren. De geelrode kleur is vervangen voor een witte kleur. Ook dit ras is moeilijk te fokken omdat de lijnen tussen de kleuren heel zuiver moeten zijn en niet in elkaar mogen overlopen. Het eksterkonijn komt oorspronkelijk uit Engeland, dit ras word tussen de 3 en 4 kilo.

Rijnlander

Afbeeldingsresultaat voor rijnlander konijn
Een rijnlander heeft een zwarte of roodgele aftekening met donkerbruine ogen of blauwe en gele tekeningen met blauw ogen. De bijzondere tekening op de witte pels is kemerkend voor dit ras.

Thuringer

Afbeeldingsresultaat voor thuringer konijn
Dit ras komt oorspronkelijk uit Duitsland. De kleur is madagaskar, de konijnen zijn geelbruin en elke haar is aan het uiteinde donker. Dit ras word tussen de 3 en 4 kilo.

Sallander

Afbeeldingsresultaat voor sallander konijn
De kleur van dit ras is zeer bijzonder, een Sallander is gebroken wit en elke haarpunt is licht bruin/zwart en de extreminteiten zijn net iets donkerder. (snuit, oren, ogen, buik) Een Sallander lijkt op een Thuringer, alleen heeft een andere kleur dus ook een Sallander word 3 tot 4 kilo.

Papillon

Afbeeldingsresultaat voor papillon konijn
Dit ras bestaat in veel verschillende kleuren, de Papillon lijkt een beetje op een Lotharinger. De Papillon word tussen de 3 en de 4 kilo en is erg moeilijk te fokken. De Papillon heeft een slank, lang lichaam met oren van ongeveer 11cm. De vacht is glanzend, dicht ingepland en lekker zacht.

Havana

Afbeeldingsresultaat voor havana konijn
Heeft een hele mooie diep chocolade kleur, het gemiddelde gewicht van een Havana is 3 kilo. De ogen van dit ras zijn zeer bijzonder, bij een bepaalde lichtinval onstaat er een schittering waardoor ze de Havana ook wel 'Ingensche Vuuroogkonijn' noemen.

Alaska

Afbeeldingsresultaat voor alaska konijn
De kleur van deze konijnen is lakzwart. De Alaska is vrijwel halsloos, het lichaam heeft afgeronde vormen. En de konijnen worden niet vaak als huisdier gehouden hoewel ze wel attent en levendig zijn.

Gouwenaar

Afbeeldingsresultaat voor gouwenaar konijn
Dit is een erg aanhankelijk dier, prima geschikt als huisdier. De Gouwenaars hebben een pastelachtige lichtblauwe kleur met bij een bepaalde lichtinval een rossige gloed in hun ogen. Een Gouwenaar word tussen de 2,5 en 3,5 kilo.

Luchs

Afbeeldingsresultaat voor luchs konijn
De vacht van een Luchs konijn heeft drie kleuren, op de huid zijn de haren wit, het midden is warm roodgeel en de uiteinde van de haren zijn zilverblauw. Het gewicht van de Luchs is 2 tot 3,5 kilo.

Parelfeh

Afbeeldingsresultaat voor parelfeh
Dit ras is vriendelijk, levendig en goedaardig. De kleur van de Parelfeh is uniek, de pels is glanzend en veerkrachtig. De kleur van dit ras is Blauwgrijs met aan haaruiteinden in verschillende kleuren. De parelfeh word tussen de 2,5 en 3,5 kilo.

Beige

Afbeeldingsresultaat voor beige konijn
Deze konijnen zijn meegaande en betrouwbare dieren. Ze hebben een gele pels en een deel van de haren heeft licht pastelblauwe punten.

Marburger feh


Afbeeldingsresultaat voor marburger feh konijn
Dit konijn is vooral in europa bekend en komt oorspronkelijk uit Duitsland. Het is een levendig en vriendelijk konijn. De Marburger feh is blauw met een subtiele bruine waas, de ogen zijn blauwgrijs. Dit ras word tussen de 2 en 3,5 kilo.

Deilenaar

Afbeeldingsresultaat voor deilenaar konijn
Dit is een stevig en sterk konijn. Vooral bij de ram is de kop krachtig ontwikkeld. De Deilenaar heeft een warme roodbruine dekkleur waarbij de zwarte ticking krachtig en golvend moet zijn. Een deilenaar word tussen de 2 en 3,5 kilo.

Marter

Afbeeldingsresultaat voor marterkonijn
De Marter komt voor met een soort "siamese' tekening of effen. Het ras word vrij veel gehouden als gezelschapsdier, een Marter staat ook bekend als een levendig en vriendelijk ras.

Duitse hangoor

Afbeeldingsresultaat voor duitse hangoor
Het lichaam van de Duitse hangoor is stevig gedrongen en massief. De achterhand is goed gevuld en ook de benen zijn grof, dik, kort en gespierd. De kop is kort met uitgesproken wangen en een gebogen neusbeen. Ook van de Duitse hangoor zijn heel veel verschillende kleuren en hij word 2,3 tot 3,5 kilo.

bron: www.konino.nl
foto's: diversen op google/ wikipedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.