Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 2 oktober 2013

Nieuwe binnenkomers: KIKI en LYON

Deze week zijn weer twee konijntjes binnengekomen, met twee totaal verschillende verhalen. Uiteraard hopen we dat deze konijntjes ook snel een nieuwe thuis vinden, waar ze heel gelukkig kunnen zijn!

KIKI (ID 88)
Dit arme kleine konijntje werd gevonden op een drukke baan, en gelukkig konden ze dit vrouwtje al snel met 3 personen vangen.  Maar omdat ze zelf al konijntjes hadden, en het niet konden houden, kwamen ze bij onze opvang terecht. Uiteraard is het meisje nu nog aan de bange kant, van alles wat ze de laatste dagen meegemaakt heeft: zondag gevonden en maandag verhuizen naar Oostkamp.  Ze is bang, maar wel nieuwsgierig naar de andere konijnen toe.
Het is echt wel een dwergkonijntje, en ik vermoed dat ze maximaal een jaar oud zal zijn.  Omdat we natuurlijk niet weten van waar ze komt, of wat ze allemaal buiten heeft meegemaakt, zal ze hier nog een maandje in observatie moeten blijven, om te zien of ze niet zwanger is.  Maar uiteraard kan ze wel al gereserveerd worden!
En we zijn ontzettend blij dat de mensen die haar gevonden hebben, de moeite gedaan hebben om naar ons te rijden, en zelfs voor een financiële bijdrage hebben gezorgd, die uiteraard helemaal gebruikt wordt voor de verzorging van de konijntjes!!!
Me veilig verstoppen in de buis





LYON (ID 89)
Lyon is een uit de kluiten gewassen leeuwenkop konijn van 2 jaar oud.  Hij is geboren in augustus 2011, en inderdaad een stuk groter dan een "normaal" dwergkonijn.  Hij heeft het formaat tussen een normaal en groot konijn.  Lyon stond al een tijdje op de wachtlijst, maar door een paar misverstanden, zijn we hem vandaag zelf gaan ophalen in Roeselare. Hij moest weg omdat ze door de baby minder tijd voor hebben om ermee bezig te zijn, en kregen ook het hooi, zagemeel, voer en kooi mee.  Hij is nu aan het bekomen van de stresserende autorit in de tuin.  Hij is nog niet gecastreerd, maar normaal gezien zal hij morgen mogen passeren bij de dierenarts! En dan hopen we dat hij snel een leuke thuis kan vinden om samen met een vriendinnetje te wonen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.