Mijn schoonpa kwam van de week langs met het nieuws dat er dichtbij hun huis een groot veld met bloemkolen staat, en ze waren al begonnen met de bloemkolen te oogsten. En omdat die planten nu eenmaal ook veel bladeren hebben, die toch maar op het veld blijven staan, besloot ik om vandaag even langs te gaan om wat bladeren te plukken voor de konijnen. Nog niet alle bloemkolen waren geoogst, dus daar bleef ik mooi van af, maar de planten waar de kool al was uitgesneden, heb ik dus de mooiste bladeren van getrokken. Ik denk dat ik met moeite een 20-tal planten onder handen heb genomen van dat supergrote veld, dus ik denk dat ik straks of morgen toch maar nog een keer zal langsgaan.
Ik vulde twee grote manden met deze supergrote bladeren, en legde ze al wat te drogen op de tuintafel buiten in het zonnetje.
Een serieuze hoop hé! Wordt weer smullen voor de konijnen! Maar omdat teveel kool geven ook niet goed is omwille van gasvorming, besloot ik maar om te proberen de bladeren te drogen. Ik verwijderde wel het groen van de nerven (die zijn te dik en drogen niet goed), en zette dat in de gewone oven op 80°. En dit moet absoluut niet lang inzitten hoor, in 1 tot 1.5 uur zijn de blaadjes helemaal knisperig. En bovendien gaan we zorgen dat we met deze gedroogde bladeren ook setjes maken met onze andere gedroogde groenten en fruit, en dit te koop aanbieden op de beursjes die we gaan doen!
Soms vind ik het jammer dat ik zelf geen konijn ben om van dit lekkers te smullen!!!
Ik ben wel op 11november bevallen van een flinke dochter ,maar niet van een konijntje!!!
BeantwoordenVerwijderen