Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 21 augustus 2013

SPONSER: Beaphar Care+

We hadden het al aangekondigd op onze Facebookpagina, maar uiteraard zijn we ontzettend blij dat we BEAPHAR tot één van onze hoofdsponsers mogen rekenen. Dus willen we jullie graag even informeren over het product!!!
We krijgen regelmatig grote zakken van Care+ voor de konijntjes in de opvang, maar we mogen ook een zakje van 250gr meegeven aan de mensen die een konijn komen adopteren.  Dus bij deze: BEDANKT BEAPHAR VOOR JULLIE STEUN EN SPONSERING!!!

En de korreltjes vallen zeker en vast ook in de smaak bij zowel de adoptanten als de pensionkonijnen, zoals je kan zien op de foto's!!!


En nu even een woordje uitleg over deze korrels!
Beaphar heeft als groothandel voor de wat meer medische kant gekozen voor het produceren van Care+. Het is trouwens niet alleen gemaakt voor konijnen, maar er bestaan ontzettend veel varianten voor andere huisdieren.

Wat zeker en vast opvalt aan de korrels, is de geur als je het zakje openmaakt.  Deze korrels ruiken echt heel veel beter dan de andere konijnenvoeders op de markt.  Dit komt door de toevoeging van diverse kruiden die ook een geneeskrachtige werking hebben op de konijnen!

* ECHINACEA: zorgt voor een betere afweer
* SPIRULINA: deze algen zorgen voor een beter immuunsysteem en heeft ook een werking zoals antibiotica
* CHICOREI: hierdoor wordt de darmflora gestimuleerd en de aanmaak van goede bacteriën bevorderd. Op die manier worden de voedingsstoffen uit het voedsel veel beter opgenomen. Ook wordt de aanmaak van schadelijke bacteriën tegengehouden.
* YUCCA: Door de extracten van de yucca-plant, wordt ook de vorming van de geur van de ontlasting en urine tegengehouden.  Bovendien werkt het ook als ontstekingsremmer en cholesterolverlagend.
* JOHANNESBROOD: Voor de opname van eiwitten
* KRUIDEN: Er worden ook verschillende soorten kruiden aan het voer toegevoegd (vandaar ook de ontzettend goede geur als je het zakje opent!!!), zoals rozemarijn, salie, ... Het ruikt niet alleen goed, maar is ook heel goed voor de gezondheid van de konijnen.
* VEZELS: De Care+ korrels zitten ook boordevol vezels.  Maar liefst 22%  van de korrels is hier uit opgebouwd, en dat is een stuk hoger dan de andere korrels op de markt.  Konijnen kunnen door hun speciaal darmsysteem veel meer vezels verwerken dan mensen.  Omdat het om een compleet voeder gaat, is het in principe niet nodig om bij te voeren met hooi (zeker handig voor konijnen die dat van nature uit niet echt veel eten), maar uiteraard vraagt de producent dat wel nog te doen, omdat konijnen nu eenmaal veel vezels eten van nature uit, en dat vind je vooral in hooi terug. De vezels zijn nodig om de darmactiviteit in stand te houden.
* VITAMINE B12: deze vitamine zit in de blindedarmkeutels die de konijnen opeten.  Maar omdat dit vaak niet voldoende is voor de gezondheid van het dier, werd dit ook aan de korrels toegevoegd.
* MINERALEN: de mineralen worden bewerkt zodat ze een eiwitmantel krijgen.  Op die manier kunnen de konijnen deze ook veel beter opnemen. De verhouding calcium/fosfor is ook beter dan in andere voeders, om blaasproblemen te helpen voorkomen.
* VETTEN: voldoende om genoeg energie te leveren, vooral met Omega 3 en 6 voor hart en bloedvaten. Vetten zijn nodig voor de aanmaak van cellen, maar uiteraard zitten er ook niet te veel in, om te vermijden dat het konijn te dik zou worden. 

Zo zien de korrels er dus uit, in diverse kleurtjes en vormen, maar elke korrel heeft dezelfde samenstelling. Dit om te vermijden dat de konijnen te kieskeurig zouden worden en selectief gaan eten.  Zoals je al kon lezen, zitten deze korrels boordevol goede dingen voor de gezondheid van je konijn.  Wel is het aan te raden dit niet als volledig voer voor je konijn te gaan gebruiken, maar te gaan mengen met het bestaande voer.  Op die manier krijgen ze voldoende extra stoffen binnen die goed zijn voor hun gezondheid.  Niet dat een teveel aan deze Care+ korrels slecht is voor hun gezondheid, maar bekijk het ook als geneesmiddelen bij de mens. En sowieso mogen konijnen elke dag niet te veel korrels krijgen, maar vooral groenvoer en hooi.

Wat is nog belangrijk om te weten in verband met deze korrels?
* CELL PROTECTION SYSTEM:  de vitamine E in de korrels vertraagt de veroudering van cellen en beschermt ze.
* DENTAL FUNCTION: door de extrusie (hard maken van de korrels door het uitdrogen en verwijderen van vocht) kan de hardheid van de korrels bepaald worden.  Door deze hardheid kan de reinigende en slijtende werking van de korrels beïnvloed worden.  Omdat de tanden van konijnen blijven doorgroeien, heeft met ervoor gezorgd dat deze korrels een stuk harder zijn dan de andere korrels op de markt, waardoor een konijn echt moet gaan knabbelen en malen.  Je zal dat dan ook goed kunnen horen als je konijn deze korrels gaat eten. Een goede slijtage is belangrijk om tandproblemen tegen te gaan.

Voor mijn eigen konijn Speedy ben ik nu overgeschakeld op deze korrels, omdat hij door zijn tandproblemen minder ging eten, maar deze korrels gaan er altijd als zoete broodjes in.  En bovendien is hij dan ook een tijdje zoet met het eten, omdat hij er lekker lang moet op knabbelen, en zo slijten zijn tandjes toch weer goed af! Wij zijn alvast overtuigd van de degelijkheid van het product, want we willen uiteraard alleen maar het beste voor de konijntjes!!! Als er nog vragen of dergelijke zouden zijn, aarzel dan niet om ons te contacteren!!!

Ook leuk is om deze Care+ korreltjes in een speelballetje te verstoppen, zodat het konijn moet "werken" om de lekkere korrels te bemachtigen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.