Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 21 augustus 2013

Nieuwsjes uit de opvang

Het is ontzettend druk in de opvang met vanalles en nog wat, dat we niet veel tijd gehad hebben om de blog bij te werken en aan te vullen.
Maar we proberen daar uiteraard vandaag wat verandering in te brengen, en jullie weer te informeren over het reilen en zeilen!

Eerst en vooral wat slecht nieuws...
Stampertje is helaas vorige week woensdag in de opvang overleden. We weten niet wat de oorzaak is, maar vermoedelijk de combinatie van zijn ouderdom en tandproblemen... Hij was op 11 juli de opvang binnengekomen, op een leeftijd van vermoedelijk 7 jaar of meer.    Omwille van zijn problemen en ouderdom, hadden we besloten om hem als blijver in de opvang te laten wonen.  Zijn meter Ineke was er ook het hart van in, want ze had op maandag (bij de adoptie van James) hem nog geknuffeld en verwend met een cadeautje... We hopen dat hij nu een goede tijd heeft zonder problemen in de konijnenhemel!

Grace woont nu tijdelijk in Oostkamp bij mij, omwille van haar agressiviteit.  We weten absoluut niet wat de oorzaak hiervan is, maar blijkbaar valt ze iedereen aan die in haar hok komt.  Zo erg zelfs dat ze durft bijten, en onlangs is Alexander een stuk uit zijn nagel kwijt door haar.  Voorlopig valt het hier goed mee, ze gromt en zo nog steeds, maar ik heb de indruk dat de positieve aandacht toch al na een paar dagen z'n vruchten afwerpt.  Eens je haar opgepakt hebt, is het een echte knuffelkont, maar ze vindt handen in haar hok toch niet zo tof.  De therapie bestaat erin om zoveel mogelijk met haar bezig te zijn, te praten bij het passeren, contact met andere konijnen, huppelen in het gras, contact met handen, ... Dus laat ons hopen dat ze over korte tijd klaar is voor adoptie.

We hebben deze week ook twee fantastische vrijwilligers die komen helpen in de opvang, dus bij deze wil ik nog even Kelly en Eline bedanken voor de hulp.  Veel handen maken licht werk, en we hebben alle binnenkooien helemaal ontsmet en gekuist en staan nu als reservehokken in de stal, en de komende dagen doen we weer grote kuis met de puppyrennen.

Ann haar konijn Bollie is ondertussen ook weer thuis na een verblijf van ruim 2 weken bij de dierenarts. Begin augustus hadden we een groot abces gevonden net onder het oor, en we bleven maar etter uitpeuteren.  Toen we een paar centimeter diep zaten, wat het nog niet allemaal verwijderd door te peuteren en zuurstofwater, waardoor een bezoek aan de dierenarts toch nodig was.  Blijkbaar heeft de DA ook veel problemen gehad om alles eruit te krijgen, en in tussentijd is de wonde terug mooi dicht en geniet hij weer om thuis te zijn!
En met "zus" Polly gaat ook alles goed, zij is helemaal verlost van haar oormijt!

De kleintjes zitten ook nog allemaal samen in een ren, en genieten ook van hun voer zo te zien!  Bovendien worden ze ook veel geknuffeld door onze vrijwilligers tussen het werken door, dus we proberen ze zo handtam mogelijk te maken.  Met een beetje geluk verhuizen de albinootjes ook binnenkort.
En Vodka en Whiskey maken hun naam als grasmachine hier goed waar!  Ze zijn ook al een paar keer ontsnapt uit hun ren, maar nu is die verstevigd met spanbandjes, dus kunnen ze niet meer weg.  Gelukkig heb ik ze altijd snel weer terug kunnen vangen. En elke dag mogen ze buiten spelen, en zet ik de ren op een andere plaats, en dan kun je goed zien waar ze allemaal al gestaan hebben in de tuin!

Ziezo, dat was het weer voor nu denk ik!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.