Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 29 augustus 2013

De nieuwkomers van deze week!

We hebben deze week weer ontzettend veel konijntjes binnengekregen!
De meeste hebben we opgehaald omdat ze gratis aangeboden werden op zoekertjessites, en als er "dringend" bij staat, gaat er bij ons altijd een belletje rinkelen, want je weet ten eerste niet wat ze er anders mee gaan doen, en ten tweede waar het konijn anders zal terecht komen...

KNABBEL en BABBEL (ID 70 - 71)
Dit koppeltje van 3 jaar oud werd aan ons afgestaan, het mannetje is al gecastreerd en ze zijn ook ingeënt. Het zijn broer en zus en verjaren op 15 augustus.  De vorige eigenaar is bezig met het heraanleggen van de kleine tuin, en moet met spijt in het hart de konijntjes afgeven, want er zal helaas geen gras meer aanwezig zijn, en hij vond toch wel dat konijntjes dit nodig hebben. Het koppeltje zal enkel samen ter adoptie aangeboden worden!



XANA en YETI (ID 72 - 73)
Deze twee dames werden opgehaald bij een gezin die ze ook wegdeed.  Xana is een konijntje met hollandermotief, maar haar tekening loopt aan haar rechterflank uit op een smalle streep. Het witje Yeti had blijkbaar een tijdje voordien jongen gehad, maar die waren ook al weg, en deze twee dames werden ingeruild voor twee jonge hangoortjes.   Dus was er geen plaats meer voor deze éénjarige dames, omdat die niet zo knuffelachtig zijn als de hangoren.  Maar we hebben goed nieuws, want deze dames gaan in principe binnenkort samen verhuizen met Kruimel. De toekomstige adoptie-ouders zijn druk bezig met het aanleggen van een grote ren, waar ze naar hartelust kunnen ravotten!!!

ZARA en AÏDA (ID 74 - 75)
Deze dames zijn waarschijnlijk ergens tussen de 6 maand en één jaar oud.  We konden ze ophalen bij een dame die zich over hen ontfermd heeft, nadat ze gehoord had dat ze anders zomaar ergens gedumpt gingen worden.  Ze had gehoopt dat deze konijnen overeen gingen komen met haar Franse dame, maar helaas bleek dat niet het geval te zijn. Dus zijn we deze konijntjes gaan halen, en zijn ze terecht gekomen in de opvang.  Toen Ann deze twee zag (vooral Zara, het grijsje - chincillakleur) was ze meteen verliefd, en mogen zij bij haar in de grote ren komen wonen!  Aïda is ook een leuk konijntje, lijkt een beetje op Beatle Bunny en Snorremans, maar met vliegersoren (ééntje recht en ééntje hangend)  De konijntjes zijn door Ann omgedoopt tot Flapje en Grijsje, en zijn ondertussen al gekoppeld aan de andere in de ren.

Konijntjes in de mist van deze morgen


BINKY (ID 76)
Deze stoere kerel liep blijkbaar al een drietal jaar rond in de straat, maar de laatste tijd was hij nogal bezig met overal putten te maken in de tuin van de mensen in de buurt, en ze dreigden ermee om hem om het leven te brengen.  Gelukkig kon een dierenvriend met konijnen hem vangen, want hij kwam regelmatig een praatje doen met de knappe dames in de grote ren. En zo is hij dus nu verhuisd naar de opvang.  Hij ziet er alvast in goede gezondheid uit en behoorlijk gespierd, blijkbaar heeft hij zich zonder probleem aangepast aan het "wilde" bestaan van een dumpkonijn.  Hij kan ook ontsnapt zijn, maar dan hebben de eigenaars toch niet veel moeite gedaan om hem terug te zoeken... Na een bezoekje aan de dierenarts kan hij verhuizen, en zoals je al hoort is het absoluut geen konijn om in een hokje te houden, maar heeft hij véél loopruimte nodig in een ren, die ook ontsnappingsproof gemaakt is! Hij is voornamelijk wit van kleur, met hier en daar bruine en zwarte plekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.