Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zondag 15 juni 2014

Sfeerbeelden opendeurdag

Vorige week zaterdag gooiden we voor de eerste keer onze deuren open van de hoofdzetel in Oostkamp bij Vicky. We waren de vrijdagavond nog druk bezig geweest om in de felle zon de tenten op te zetten, en dan hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zouden zijn...
Op zaterdag was het voor mij ook weer vroeg opstaan, om alles klaar te zetten.  Tegen 9u kwamen de meeste van het team al om nog mee te helpen, en vanaf 10u gingen de deuren open.
De foldertjestafel en goodiebags

We zijn ontzettend blij dat we zoveel volk hebben mogen ontmoeten, waarschijnlijk zaten de twee krantenartikels (in het Brugsch Handelsblad en Het Laatste Nieuws) daar ook voor wat tussen.  We zagen veel bekende mensen, maar ook een heleboel onbekenden, die veel interesse toonden in de konijntjes. Gelukkig stond er niemand aan de deur met zijn of haar konijn, want daar hadden we toch ook wel een klein beetje voor gevreesd...
De konijntjes in de keuken: Wollie, Lapino en Jefke

De mensen konden mijn eigen konijnen en de opvangers bekijken, elk met hun eigen verhaal, en konden dan uiteraard ook genieten van de heerlijke cupcakes van Els, de verse wafels van mijn schoonma of de hotdogs. Ook de bar draaide behoorlijk goed, mede door het goede weer. Alleen Flokje en Kandra vonden het minder leuk dat hun tuin nu ingepalmd werd voor de opendeurdag, maar ze konden niet klagen, het was maar voor één dag!
Sfeerbeeld van de tuin met tentjes en konijnen!

We hadden in de witte tent ook onze tombola geplaatst en de verkoopstand met diverse knabbels voor konijnen, en ook daar werd er goed gekocht, en gedoneerd in de spaarpotjes!
We zijn ontzettend blij dat we zoveel steun krijgen van onze sympathisanten, zodat we de konijnenopvang kunnen laten draaien!!!
De kindjes maken kennis met Jules

En we hadden ook 2 adopties die dag, namelijk Zoë en Jules zijn definitief aan elkaar gekoppeld en meegegaan met Ann en haar familie.  Ze hadden er meteen een familie-uitstap van gemaakt om ons een bezoekje te brengen en de konijntjes mee te nemen naar huis.  En we hebben ondertussen ook weer heel wat foto's van het leuke koppeltje gezien, maar dat zie je dan ook wel binnenkort hier op de blog verschijnen.
We kregen ook het bezoek van een konijntje om het geslacht te bepalen, dat bleek een mannetje te zijn, en is vrijdag ook al via ons gecastreerd, zodat hij binnenkort het gezelschap kan krijgen van kleine Fleur!

Els aan het knuffelen met Essie, die ze met pijn in het hart had afgestaan, omdat het niet leek te lukken om te koppelen.  En ze was superblij om haar nog een keer terug te zien. Ze was hier om de nageltjes te knippen en te vaccineren.

De superlekkere nijnencupcakes van Els!

Medewerksters Veerle, Daphné en Els spelen in de late namiddag nog een konijnenganzenbord

Onze kleurwedstrijd-deelnemers!
(winnaar wordt binnenkort in een apart berichtje bekendgemaakt)

Na het opruimen van alle materiaal en het afbreken van de tenten, bleven bijna alle medewerkers nog voor een gezellige BBQ.  Omdat het buiten te warm was, dekten we de tafels maar binnen, en gelukkig maar, want het heeft dan ook nog goed geonweerd en moest het vlees onder de luifel gebakken worden...
Uiteraard met konijnenservetten!

De voetbalgekte sloeg zelfs toe in de aperitief!

De gedekte tafel

En het heeft goed gesmaakt, we hebben veel gelachen, en het is toch leuk om te kunnen rekenen op een superteam voor dergelijke activiteiten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.