Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 27 juni 2014

Afstand doen van een konijn

We krijgen regelmatig mails binnen met de vraag of we de niet langer gewenste konijnen kunnen opvangen.  Dat kan inderdaad, maar blijkbaar snappen de mensen niet altijd dat we ze niet onmiddellijk kunnen helpen.  Vandaar ook nog even dit berichtje...

Alle konijntjes zijn welkom bij ons, zowel de kleine en grote rassen.  Meestal zitten we op onze maximale capaciteit, en van zodra er konijnen verhuizen, is er weer plaats om nieuwe konijnen aan te nemen.  We doen al het mogelijke om de mensen zo snel mogelijk te helpen.

Als we een mail binnen krijgen, sturen we altijd eerst een vragenlijst toe, zodat we een beter beeld krijgen over het konijn.  Helaas is al gebleken dat het invullen van deze vragenlijst voor veel mensen een serieuze opgave is. We willen jullie konijnen graag helpen om een nieuwe thuis te vinden, maar dan is het voor ons ook wel noodzakelijk dat we de juiste informatie binnenkrijgen. Op basis van het terugsturen van de vragenlijst, worden de konijnen op de wachtlijst geplaatst om zo snel mogelijk binnen te nemen.

Helaas hebben we van de 6 mails die we de afgelopen week binnen gekregen hebben, slechts één ingevulde vragenlijst terug... En dan is de vraag die mij altijd achtervolgt: wat gebeurt er dan met de dieren... Mensen begrijpen blijkbaar niet dat wij dit ook puur uit hobby doen, naast ons werk en andere hobby's, en dat we ook geen tientallen konijnen tegelijk binnen kunnen nemen.  We doen wat we kunnen.

We vragen bovendien ook geen geld als konijnen afgestaan worden, in tegenstelling tot andere opvangen, net om het risico op dumpen tegen te gaan.  Een financiële bijdrage is uiteraard altijd welkom, maar het is geen verplichting.

Ik hoop dat op deze manier er meer mensen toch even geduld willen uitoefenen als ze hun konijn willen afstaan.  We proberen binnen de 1 à 2 weken een oplossing klaar te hebben, zodat de konijntjes kunnen gebracht worden, bij voorkeur naar de hoofdzetel in Oostkamp, van waaruit we dan kijken waarheen het konijntje kan verhuizen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.