Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 28 juni 2014

Gedumpte konijnen...

De vakantie staat voor de deur, en helaas zien mensen maar één oplossing: dump het konijn maar in het bos, het zal wel eten zoeken... Helaas zijn tamme konijnen niet gemaakt om in het wild te leven, en zijn heel wat van hun instincten in de loop der eeuwen kwijtgeraakt.  Ze hebben nu nauwelijks beschutting, en sterven van de honger, ontbering of worden aangevallen door allerlei roofdieren, zoals vossen, buizerds en zo meer.
Deze foto maakt duidelijk wat er met het konijntje gebeurd als het zomaar wordt losgelaten.
Er zijn veel betere oplossingen!
Contacteer een konijnenopvang in de buurt als je niet langer voor je konijn wil/kan zorgen.  Het kan zijn dat ze je niet meteen kunnen helpen, maar helpen willen ze zeker, zo snel als mogelijk.
Er zijn ook heel wat opvangen die ook vakantie-opvang (pension) voorzien voor konijnen, zodat jullie met een gerust hart kunnen vertrekken, wetende dat je konijn in goede handen is!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.