Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 17 juni 2014

Konijnenknipkapper

De VOOR-foto 

Vorig weekend was een druk weekend, niet alleen met de opendeurdag, maar ook met de vachtverzorging van konijnen.  Zondag was Beatle aan de beurt bij Els.  We hadden ons voorgenomen om hem goed onder handen te nemen na onze opleiding, om hem daarna beter te kunnen kammen.
Al een groot stuk losgemaakt

Beatle heeft zeker héél véél angorabloed door zijn aderen stromen, dus was het hoog tijd voor een zomercoupe.  We gingen maar meteen aan de slag met de tondeuse, en dan verder tussendoor knippen om de vervilte vacht los te maken.
Voorkant of achterkant???

En hij was zo blij dat we aan hem aan het prutsen waren, dat hij spontaan likjes begon te geven.  Niet zo ideaal om zo te werken met schaar en tondeuse, maar het was uiteraard heel lief bedoeld...
Likjes geven!

Na twee uur zwoegen en zweten was hij eindelijk verlost van zijn dikke pak haar!  We hebben wel een paar keer in zijn velleke geknipt, maar dat is nu eenmaal het risico van het vak als je konijnen moet knippen.  hun velletje is zo teer dat het sneller gebeurd is dan dat je zou willen.
Gelukkig biedt honingzalf de oplossing, want daardoor kan de huis zich supergoed herstellen!!!

Een dikke pak vilt proberen los te maken met tondeuse en schaartje

Beatle na, met een grote pak haar naast hem, eindelijk ervan verlost!

Een raszuivere angora is het niet, daarvoor heeft hij te weinig haar op zijn gezicht en oortjes...

en dan uiteraard ook de NA-foto!

De pakken haar die we losgeknipt en geschoren hebben...

En dan de hoop haar waarvan we Beatle hebben verlost...

En op maandag had ik ook nog een ander klantje, een jong konijntje met ook een vervilte achterkant, die we ook maar meteen goed kort hebben gezet voor de zomer. En ook deze jongeman vond het blijkbaar leuk, want ook van hem kreeg ik zoentjes.
Wat kan het leven van een konijnenknipkapper toch zalig zijn!!!

Beatle en zijn Snoezenbol

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.