Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 13 januari 2014

Lief en leed...

Ziezo, de eerste volle werkweek van januari zit erop, en de volgende is alweer begonnen.  Ook de konijnenopvang draait op volle toeren!  We hebben ontzettend veel konijntjes op de wachtlijst staan, en de ene moeten we al dringender opvangen dan de andere.
Gisteren hebben we teamvergadering gehad met Vicky, Veerle, Els en Daphné om in de eerste plaats te puzzelen hoe we de eerste konijntjes van de wachtlijst over onze vestigingen kunnen verdelen, maar gelukkig vielen de stukjes al vrij snel in elkaar.  Normaal gezien zouden de eerste konijntjes deze week al weer gaan arriveren, maar dat hoor je dan wel weer als het zover is!

En nu even terug naar een aantal berichtjes die we met jullie willen delen...
Eerst het slechte nieuws... Gisterenmorgen lag Stampertje dood in haar hokje.  Ze was nog maar van 3 januari bij ons in de opvang (vestiging Aalst), maar helaas mocht het niet zijn voor haar.  De hij bleek uiteindelijk een zij te zijn, en bovendien was ze al ziek toen ze bij ons binnenkwam, en moesten we al medicatie toedienen voor kristallen in haar urine/nieren.  Blijkbaar heeft de lieve Stamper de strijd moeten opgeven... We weten uiteraard niet hoe lang ze voordien al sukkelde hiermee, en we waren er allemaal het hart van in, Els nog het meest.  Maar we troosten ons met de gedachte dat we altijd alles proberen voor de konijnen, maar helaas kunnen we ze niet allemaal redden of helpen...  Slaap zacht lieve Stamper, en doe Speedy de groetjes van me!

En bij Vicky begint het stilaan op een ziekenboeg te lijken, want Spookje zijn hoofdje staat schuin, wat er op wijst dat hij waarschijnlijk last heeft van E.Cuniculi.  Hij zit nu aan de Panacur, en woensdag gaan we naar de dierenarts voor een volledig onderzoek... We hebben vorige zomer al een berichtje gewijd aan E.Cuniculi: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.com/2013/08/torticollis-bij-konijnen-deel-1.html Spookje woont nu tijdelijk in een hok in de garage, en eet gelukkig goed.  Hij is ook al een jaar of 7, en woont daarvan al ongeveer de helft bij ons, dus we hopen dat de medicatie snel aanslaat en dat hij beter wordt en minder last heeft van zijn schuine hoofdje.

Ook Wollie, die binnenkort 8 jaar wordt, blijft op de sukkel met haar gezondheid.  Haar snot gaat maar niet over, ondanks de medicatie die ze ook voor de vakantie moest nemen.  En deze week was haar oogje behoorlijk ontstoken en traande en etterde, maar gelukkig is dat nu een heel stuk beter ondertussen, door het ontsmetten van het oogje en behandelen met oogdruppels.

Maar genoeg slecht nieuws!  Hoog tijd voor een beetje positieve dingen!!!
Wanda is gisteren geadopteerd en mag samen met een leuke stoere ram gaan wonen.  De koppeling verliep heel rustig, en Wanda liet het allemaal gebeuren. Het is al altijd een eerder schichtig konijntje geweest, maar we zijn er zeker van dat ze een mooie toekomst tegemoet gaat!

Ook Nepal mocht gisteren verhuizen, naar een héél lief meisje Nora.  Voor de vakantie hadden ze al kennis komen maken met elkaar, en het klikte meteen, maar hij moest de kerstperiode nog in Oostkamp doorbrengen, omdat het hok nog niet geleverd werd voor het nieuwe koppeltje.  Deze week was het eindelijk zover, en mocht hij de ganse zondag bij Nora doorbrengen, en ze zijn ondertussen al héél dikke vriendjes!

Aangezien vriendje Nepal verhuisd was, zat Grace alleen... De koppeling aan Flokje was niet gelukt voor de vakantie, dus ik probeerde haar dan maar om in mijn groep te introduceren.  Toen ik haar uit het hok haalde, schreeuwde ze moord en brand.  Amai, nooit geweten dat konijnen zoveel lawaai kunnen produceren.  En eenmaal in de grote ren was ze behoorlijk onder de indruk van de grote konijnen, en liep ze telkens verschrikt weg van alles en iedereen.  Gisterenavond had ik nog een constructie gemaakt zodat ze toch een warme slaapplaats zou hebben voor het geval ze niet aanvaard zou worden, maar ik heb de indruk dat de anderen zich niet te veel van haar aantrekken... Ze kwam wel al spontaan ook eten toen ik vanmorgen de eetbak kwam plaatsen, dus het komt wel goed.  Grace wordt dus een blijvertje, en is nog op zoek naar een meter/peter.  Door haar moeilijke karakter en soms agressief gedrag wisten we wel dat het waarschijnlijk niet ging lukken een thuis voor haar te vinden, maar hopelijk is ze zo ook gelukkig bij de bende van Vicky...

Met Jefke gaat het ook goed nadat ik zijn tandjes wat had ingekort.  Woensdag mag hij mee naar de dierenarts voor een checkup, en gaan we ook meer weten hoeveel de tandoperatie gaat kosten...  Hij knabbelt vrolijk aan zijn kleingesneden groentjes en de korreltjes, dus het komt wel goed met hem!

En om af te sluiten voor de liefhebbers nog een foto van Ukkie, ze springt af en toe nog in het mandje waar ze een tijdje terug net inpaste om te slapen.  Ondertussen is de lieve meid daar al wat te groot voor geworden.  Haar erge diarree is gelukkig ook niet meer teruggekomen, maar we beperken de hoeveelheid groenvoer voor haar (vooral kruiden krijgt ze), en ze is nu vooral zot van de Beaphar Care+ korreltjes, die zoekt ze meestal eerst uit, en pas daarna haar Science Selective korrels...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.