Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 21 januari 2014

The Furminator versus Nepal

We hebben voor Nepal naar zijn nieuwe huisje ging, hem nog een keer goed onder handen genomen, zodat hij er tiptop zou uitzien voor zijn definitieve verhuis.  Hij was bij ons binnengekomen met een grote gekoekte pak haren op zijn rug, die we gelukkig toen snel hebben kunnen verwijderen.  Maar gelukkig dankzij een goede vachtverzorging zijn alle klitten zo goed als verdwenen.
Die goede vachtverzorging is vooral te wijten aan de FURMINATOR, waarvan we twee exemplaren hebben mogen ontvangen als sponsering voor de opvang.  En ik kan je verzekeren dat we superblij zijn met deze speciale kam, want het is héél makkelijk in gebruik, en ook stukken efficiënter dan de courante kammen.  Je betaalt uiteraard wel wat meer voor deze kwaliteit, maar je hebt dan ook wel een zeer degelijk product in huis.  
Hij liet het gelukkig allemaal toe, en ging bij momenten ook languit liggen!

Bij moeilijke gevallen zijn de gewone kammen moeilijker bruikbaar, omdat heel vaak de klitten al bijna op de huid zitten, en de enige optie is dan helemaal kortknippen.  Maar aangezien dat niet handig is in deze periode van het jaar, krijgen we de klitten er wel uit met de Furminator. En Nepal liet het allemaal gebeuren... Soms ging hij zelfs gewoon languit gaan liggen, zodat ik rustig kon verderwerken...
En voor de rest hebben we Nepal nog een beetje verder bijgetrimd, en ik was best wel tevreden met het resultaat. Ik wou niet te veel aan zijn hoofdje gaan knippen, omdat hij nu net zo mooi was met zijn stoere lange haren.
Hoopje haar dat we hebben losgekamd

Ik begin ondertussen ook beter en beter te worden in de vachtverzorging, maar als alles goed gaat, gaan we proberen om nog beter te worden.  In de paasvakantie gaan Els en ik op "bijscholing" naar een heus konijnencongres, en één van de workshops gaat over langharige konijnen.  Ik heb ook nog het adres gevonden van een konijnentrimster in Nederland, en we gaan in het voorjaar ook nog een cursus volgen, mét certificering!  Zelf zou ik geen langharige konijnen houden, maar aangezien we in de opvang vanalles binnenkrijgen, is het wel handig om dat te weten... En bovendien kunnen we dan ook deze service bieden aan mensen met langharige konijnen, zoals een konijnentrimsalon LOL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.