Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 31 januari 2014

Konijntjes op de wachtlijst

We krijgen regelmatig mailtjes binnen om konijntjes af te staan, maar helaas kunnen we de mensen niet altijd meteen helpen.  Vaak is het zo, als we zeggen dat de konijntjes op de wachtlijst kunnen komen, dat we niets meer horen van de mensen in kwestie.  En dan is het voor ons niet duidelijk wat er met de konijntjes gebeurt, want voor sommige mensen moeten de konijntjes zo snel mogelijk (en het liefst meteen) weg.

Helaas is onze capaciteit beperkt en kunnen we niet eindeloos konijnen aanvaarden, anders hebben we er binnen de kortste keren tientallen zitten, en dat kunnen we ook niet aan.  Het werken met een wachtlijst, die we uiteraard ook op de blog zetten, is ons inziens een ideale oplossing om ook sneller een mogelijke adoptant te vinden voor deze konijnen. We proberen voor noodgevallen (vooral gedumpte of gewonde konijnen, zoals Jefke en Nala) steeds een plaats te voorzien. Het is met de cijfers van vorig jaar toch al duidelijk geworden dat er duidelijk een nood is aan een konijnenopvang zoals de onze, want maar liefst 109 konijnen kwamen terecht bij Het Vrolijke Konijnenhol sinds de oprichting eind maart 2013.

Ons team bestaat nu uit 8 mensen, die ofwel konijnen opvangen of helpen met de logistiek.  We doen dit allemaal geheel vrijwillig, zonder er iets aan te verdienen (tenzij wat voer voor onze konijnen ook, maar da's dan ook alles) en dit ook naast onze dagdagelijkse job puur uit dierenliefde doen.
We zouden het liefst ook fulltime kunnen bezig zijn met het verzorgen van de dieren, maar dat is nu niet zo, dus doen we wat we kunnen om het welzijn van de konijnen in het algemeen te verbeteren door mensen via de blog te informeren en ongewenste konijnen bij ons op te vangen als waren het onze eigen konijnen en op zoek te gaan naar een warme thuis.
Dus hoop ik dat de mensen ook begrijpen dat we niet alle konijnen kunnen redden, opvangen, gaan vangen, ... maar dat we in de mate van het mogelijke ons best doen om er zoveel mogelijk op te vangen en een goede thuis voor te zoeken... We willen alleen het allerbeste voor de konijnen: zieke konijnen worden behandeld door een dierenarts en verder verzorgd in de opvang.  Pas als ze volledig genezen zijn, kunnen ze verhuizen. Bij ons krijgen konijnen ook geen spuitje omdat ze geen thuis vinden en hier dus al lang zitten, maar ze blijven hier tot ze hun forever home hebben gevonden, hoe lang dat ook mag duren.  Uiteindelijk komen de meeste konijnen wel ergens terecht.  Alle konijnen van 2013 werden geadopteerd, met uitzondering van Grace, die haar dagen in de groep van Vicky mag slijten.

Onze capaciteit is nu als volgt:
Vicky: 8 eigen konijnen (waaronder blijvertje Ukkie) en 4 opvangers (nu staat de teller op 6: met blijvertje Grace, Jefke in de ziekenboeg en dan nog Nala en de kids die tot eind februari moeten blijven)
Els: 8 eigen konijnen (waaronder blijvertje Bono) en 4 opvangers
Veerle: 4 konijnen
Ineke: 8 eigen konijnen en max 2 opvangers
Kelly: 2 eigen konijnen, 1 blijvertje (Frits) en vanaf de Krokusvakantie max 2 buitenkonijnen

De meeste eigen konijnen komen ofwel uit onze opvang, ofwel hebben we deze voor het ontstaan van de opvang binnengehaald omdat ze niet meer gewenst waren.
En dan hebben we ook nog de steun van Daphné (vooral met knutsel- en naaiprojecten), Roos (voor het poetsen en leveren van kranten) en Anke (voor het helpen met de blog en de advertenties)

Dus in feite hoe sneller een konijn een nieuwe thuis vindt, hoe sneller we ook de konijnen kunnen opvangen. We zijn géén asiel, dus kunnen niet onbeperkt konijnen opvangen, want we proberen de konijnen zoveel mogelijk in een huiselijke sfeer op te nemen en hen de aandacht te geven die ze verdienen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.