Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 5 december 2013

Xanti, de halfblinde kleine Teddy Dwerg...

We kregen dit weekend een dringend mailtje binnen van een werkneemster van een dierenwinkel.  Er zat blijkbaar een jong konijn met een serieus oogprobleem.  Maar de winkel wou er niets aan doen, als de dierenarts ging moeten komen, zou het zijn om het gezonde dier een spuitje te geven...
De werkneemster heeft het konijntje meegedaan naar huis, en het etterende oogje zoveel mogelijk verzorgd vooraleer langs te gaan bij haar dierenarts.  Ze kreeg oogzalf en oogverzorgingsdruppels mee om het weekend alvast door te komen.  Volgens haar dierenarts was de enige optie om het oogje uit te halen, een operatie die toch gauw 150 tot 200€ gaat kosten...
Dinsdag ging ik bij de dierenarts van de opvang langs, en daar kreeg ik te horen dat het twee kanten uit kan gaan.  Door antibiotica en sterkere oogdruppels kan het zijn dat de ontsteking stilaan verdwijnt, en het oogje zal dan uiteindelijk verschrompelen omdat het niet meer gebruikt wordt.
De tweede optie is dan effectief overgaan tot een dure oogoperatie, om alles van het oog (dus oogbal, zenuwen, spieren, ...) te verwijderen.
Xanti is een lief Teddy Dwerg vrouwtje van nu 6-7 weken oud

Het wit wat je ziet is etter, die er via een klein gaatje in het hoornvlies uit moet komen

Xanti haar betere kant

Ik heb ook geprobeerd om zoveel mogelijk van het haar rond het oogje weg te knippen, zodat dit alvast het oog niet kan irriteren

Detail van het ontstoken oogje

Een lief klein pluizenbolletje

Hoewel ze een Teddy Dwerg is, heeft ze blijkbaar wel de tekening van een Hollander-konijn

We zijn nu ondertussen een paar dagen bezig met de behandeling met oogdruppels en de antibiotica, en ik moet zeggen dat het wit op haar oogje stilaan aan het afnemen is.  Ook haar oogje staat minder rood. Dus laat ons hopen dat de behandeling aanslaat, en dat de operatie inderdaad niet nodig zal zijn voor haar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.