Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 12 december 2013

De ziekenboeg...

Bij Vicky zitten nog altijd 3 konijntjes in de keuken in de ziekenboeg...

We hebben onze oude doos Wollie, die bij momenten nog last heeft van niezen.  Maar ik heb de indruk dat er geen snot meer bij gemoeid is, en ook haar tranend oogje is opgelost.  Het was zeker niet makkelijk om haar de medicatie toe te dienen, want ze houdt haar tanden stijf op elkaar en spartelt hard tegen.  Meestal ben ik bij haar niet in staat om haar alleen de medicatie te geven.

Met Xanti gaat het de goede richting uit.  Haar oogje is nauwelijks nog wit, wat dus betekent dat alle etter eruit verdwenen is.  Het is verder een gelukkig en gezond pluizenbolletje, die vooral verlekkerd is op hooi!!! We zijn blij dat het zo goed gaat met haar, want ze verdiende het zeker niet om zomaar een spuitje te krijgen.  Deze Teddy mag normaal gezien volgende week al naar haar definitieve thuis verhuizen!!!
En het is er ook aan te zien dat ze zich heel wat beter voelt, want ze springt door haar hokje dat het een lieve lust is!
Detail van haar oogje, nog enkel een grijze waas

Een klein lief bolleke!


En de derde patiënt is Ukkie. Na haar acute diarree van vorige week vrijdag, is het al een heel stuk beter. Ze had nog éénmaal erge diarree gehad op een ochtend, maar sinds zondag zijn er al weer meer keuteltjes te vinden.  Weliswaar nog klein en absoluut niet hoe het zou moeten zijn, maar het gaat de goede richting uit. De eerste dagen at ze nauwelijks iets, soms een klein beetje hooi.  Ze krijgt ook veel soorten gedroogde kruiden, maar af en toe ook een klein blaadje vers, en tot nu toe zonder problemen.  Drinken deed ze altijd zelfstandig zonder problemen.
Ze is weer actief om op haar achterpootjes te staan bedelen

Het meststaal heeft uitgewezen dat het inderdaad om een coccidiosebesmetting gaat.  Blijkbaar komt dit wel vaker voor bij jonge konijntjes, en snel ingrijpen is nodig.  De parasiet zit sowieso in de darmen en lever, maar vooral bij jonge dieren, waar de weerstand nog niet helemaal in orde is, kan de ziekte zich manifesteren.  Vooral de darmen en de lever worden aangetast, en hierdoor kan het zijn dat jonge dieren gewoon plots doodliggen in het hok zonder enige aanwijsbare reden.  Aangezien Ukkie maar 10 dagen moedermelk heeft gekregen, kan dat een verklaring zijn van een verminderde weerstand, hoewel ze dus veel kruiden en dergelijke krijgt om dit op te bouwen... Ze krijgt nu elke dag 2x medicatie hiervoor.
Gelukkig is mijn leeuwinnetje er bijna door

Meer info over de ziekte Coccidiose is hier te vinden: http://www.konijnen.nl/ziekten/coccidiose.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.