Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 13 december 2013

Speelgoed voor de konijntjes (deel 2)

Geef leuk doe-het-zelf speelgoed aan je konijnen, zodat ze zich de ganse dag door kunnen amuseren en zich bezighouden.  Een konijn dat zich niet verveelt, is een veel gelukkiger konijn, dat zal je wel zien!!!  We gaan jullie af en toe dergelijke leuke dingen laten zien om je konijntje(s) gelukkiger te maken!

CREATIEF MET TOILETROLLEN
Het simpelste speeltje is gewoon een toiletrol (of keukenrol) opvullen met hooi, en eventueel kun je er nog een snoepje in verstoppen!!!
Voor dit speeltje heb je 4 rollen nodig.  Plooi drie van de vier rollen in de lente, en schuif ze vervolgens in de vierde rol.  Verstop in de gaten diverse snoepjes.

Druk de uiteinden van de rol naar binnen toe, zodat het aan één kant gesloten wordt.  Vul nu de rol met hooi en snoepjes, en sluit de rol vervolgens op dezelfde manier.  Plezier verzekerd!!!


Maak een speelbal door je toiletrol in reepjes te snijden van ongeveer een centimeter breed en in elkaar te schuiven.  Steek aan de binnenkant wat lekkers!!!

We haalden hier onze inspiratie: http://www.therabbithouse.com/blog/2010/12/09/homemade-rabbit-toys/

Of nog een ander leuk idee is om de rollen te vullen met lekkere groentjes, en oveal in huis te verspreiden, zodat je konijn moet zoeken naar zijn eten, een beetje zoals in de vrije natuur.

Volgende maand schotelen we je nog meer leuke zelfgemaakte speeltjes voor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.