Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 3 mei 2013

Grote kuisdag!

Aangezien de meeste mensen niet moeten werken op 1 mei, verzamelde het Vrolijke Konijnenhol-team om een keer grote kuis te houden.  Uiteraard verversen we de hokken wel 1 tot 2 keer per week, maar soms is het wel een keer nodig om de hokken een grondige schrobbeurt te geven.

Mijn ma en ik kwamen aan bij Ann, en zagen plots een grote haas lopen op de oprit.  Maar blijkbaar vond het diertje geen gat dat groot genoeg was om naar het veld te gaan, dus bleven wij rustig in de auto zitten om het dier te tijd te geven.

Maar plots had Bernardo, de grote Spaanse galgo, hem in de gaten, en was niet meer te houden.  We stonden met z'n allen te roepen, maar Bernardo had alleen nog oog voor de haas.  Ze liepen van de ene kant naar de andere kant van het domein, en helemaal in de hoek had hij plots de haas beet.  Een afschuwelijk gekrijs, en ik was er als eerste bij.  Gelukkig kennen de honden mij ondertussen ook al een beetje, en Bernardo reageerde onmiddellijk toen ik hem aanmaande om te lossen... Ik greep zijn halsband vast, en keek naar de zielige haas.  Hij lag op zijn zij, hier en daar zagen we kleine beetwondjes en we dachten echt dat het dier aan het sterven was... Maar toen Ann even het diertje aanraakte, sprong het recht en schoot weg. Gelukkig hadden we de honden vast, zodat het diertje na enige moeite door de draad raakte en in veiligheid was.  Nu, blijkbaar zitten er wel meer hazen rond hun huis, het is dan ook helemaal omringd door landbouwgrond, en we zagen er later op de dag zeker nog een 6-tal in de buurt van elkaar!  Altijd geweten dat hazen solitaire dieren waren, maar blijkbaar niet tijdens de paartijd, die blijkbaar nu aangebroken is.
Nadat we bekomen waren van dit hazenavontuur, konden we erin vliegen!!! Eerst de buitenhokken versleuren naar het gras, zodat we al 4 konijnen konden verhuizen, en op die manier konden we deze binnenhokken ook uitkuisen.



Met z'n allen gingen we aan de slag, hokken schrobben, ook alle eetbakjes en drinkflessen werden onder handen genomen.  Ook de jongens van Ann wilden perse meehelpen, want ze spelen nogal graag met water, dus ideaal om te helpen. En bovendien begonnen ze ondertussen met mijn auto te wassen, dus liet ik hen maar begaan.



En zo hebben we de ganse dag hard gewerkt met z'n vieren, en waren we zeker meer dan tevreden van alles wat we toen hadden verwezenlijkt.  Tussendoor konden we nog genieten van een reuzegrote pot soep die Els had gemaakt, en konden we er weer tegenaan voor de namiddagshift!!!


Joe mocht ook verhuizen naar een ander hokje, zodat we het grote hok konden gebruiken voor Bonnie en haar kleintjes.  Op die manier zullen de kleintjes voldoende ruimte hebben als ze nu eenmaal waar groter zijn om de wereld te verkennen.  Maar voor we deze 7 konijnen gingen verhuizen, moest het hok ook nog proper gemaakt worden.  Maar zowel Oscar als Chanel hadden er niets beter op gevonden dan in het hok te kruipen om de konijnenkorrels op te eten!!!


En er staan nu een 5-tal bevolkte hokken in het gebouw, en we hebben ook nog 4 hokken al klaargemaakt voor nieuwkomers.  Zo moeten we op het moment zelf niet meer haasten om ze daarin te stoppen.

Ziezo, en nu is het nogmaals bewezen dat vele handen licht werk maken!!! Gelukkig was het een mooie en zonnige dag, zodat we alle werk buiten konden doen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.