Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 25 april 2013

Schijnzwangerschap

Hazel is sinds kort weer bezig met het rondlopen met hooi, stro en haren.  Het was al weer een tijdje geleden dat ze gelijk een snor had van stro, maar nu was het weer erger.  Ze plukt haar uit haar borst en buik, legt het mooi op een hoopje in haar hokje, en vult dit aan met stro en hooi.  Ook Holly is al een paar dagen bezig met plukken.

Dit zijn tekenen van schijnzwangerschappen, hoogst waarschijnlijk ook door het lenteweer dat eindelijk in het land is.  Sommige voedsters doen dit, andere niet.  Het is ook niet leeftijdsgebonden, want Holly is één en Hazel is er ruim 7... Schijnzwangerschappen hebben te maken met een verandering van de hormonen. Het kan dus door het goede weer, maar evengoed door een ontsteking van de baarmoeder of eierstokken.  Als je konijn dat één keer per jaar doet, zou ik me absoluut geen zorgen maken.
Als blijkt dat dit meerdere keren per jaar voorkomt, is het toch aan te raden om een dierenarts te raadplegen hierover.  Het gedrag kan gestopt worden door de sterilisatie van de voedster, waarin baarmoeder en eierstokken verwijderd worden.
Een schijnzwangerschap duurt meestal een paar dagen. Je kan het haar van het nestje laten liggen of verwijderen, maar dit heeft geen invloed op de schijnzwangerschap zelf.
Ik ga het haar van Hazel ook verzamelen en bij het haar van Holly doen, zodat dit als extra haar kan gebruikt worden in het nestje van Louise.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.