Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 12 april 2013

Meet the new folks

We hebben de afgelopen dagen weer heel wat kilometers gereden om materiaal, en ook konijnen op te halen.  Gisteren heb ik twee adresjes in Waregem gecombineerd, en werden volgende konijnen aan ons overgedragen!!!
Op het eerste adres mocht ik 3 grote hokken en bijbehoren ophalen, op voorwaarde dat ik het laatste konijn ook zou meenemen. Ja, uiteraard, waarom niet, we zijn een konijnenopvang, en naast hokken hebben we ook konijntjes nodig natuurlijk!  Voorlopig staan ze dus hier bij mij in de garage tot ze één dezer dagen verhuizen naar de opvang bij Ann.  We zijn zeker meer dan tevreden met deze nieuwe hokken, want we hebben graag dat onze konijnen toch wat bewegingsruimte hebben hier in de opvang.

En het konijn dat bij de deal hoorde is FLOORTJE. Het is een albino voedster.

Ze eet ontzettend graag, maar is wel nog vrij schuw.  Het kostte me alle moeite van de wereld om haar even te nemen om te checken of alles in orde is. Ze zou niet zwanger mogen zijn, en kan in feite al vrij snel verhuizen naar een nieuw adresje!

De enige verzorging die ze nodig had, was het verwijderen van een paar kleine klitten haar.

En dan de volgende konijntjes die zijn binnengekomen zijn Hans en Grietje.
Het is een koppeltje van zo'n 3 jaar oud.  Het linkse konijn op de foto is Grietje, Hans zit aan de rechterkant, half verstopt.  Dit koppeltje gaat enkel samen verhuizen, want het mannetje is reeds gecastreerd.  Ze waren gekocht voor de kinderen, maar aangezien tieners pubers worden en minder tijd hebben om zich met de konijnen bezig te houden, in combinatie met een verhuis, maakt dat we dus een nieuwe woning gaan zoeken voor deze twee.  Deze konijnen waren gewoon om buiten te wonen, en zoeken ook een plaats met een buitenhok en buitenren.  Voorlopig is Grietje nogal bang, maar ik vermoed dat ze vooral onder de indruk is van de nieuwe omgeving. En Hans is een heel nieuwsgierig konijn.

Ze werden na thuiskomst uit de doos gehaald en in één van de nieuwe hokken gestoken.
Grietje laat zich weer van haar beste kant zien...

En hier zien we Hans al een beetje beter, met zijn witte kraag en witte neus.

Al deze konijnen zijn in goede gezondheid en mogen meteen een nieuwe woonplaats krijgen.  Heb je interesse om deze konijnen te adopteren?  Aarzel niet om ons te contacteren!  We vragen een vergoeding van 20€ per konijn voor het runnen van onze opvang.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.