Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zondag 21 april 2013

Een zondagje in de opvang

Zondag had ik toch niets te doen (door snotneus geen andere plannen) en besloot ik om maar een handje te gaan helpen met Ann, en ondertussen ook een heleboel donaties mee te doen naar de opvang, alsook de konijntjes Hans, Grietje en Isis.
Zoals steeds, als ik op route ben voor de konijnenopvang, zit de auto altijd goed vol!
 Ook nog een doos vol kranten die we gebruiken om onderaan de hokjes te leggen.

We hebben ons dan vooral bezig gehouden met het verversen van de hokjes, voor we ook nog in Torhout 3 konijnen gingen ophalen die teveel waren.  Ik moest ook even kijken wat het geslacht was van de dieren, en uiteindelijk zijn 2 mannetjes en 1 vrouwtje mee verhuisd naar de opvang.  We hebben ze Joe, Kamiel en Louise gedoopt, maar jullie krijgen morgen nog een uitgebreid verslag over deze konijnen, en uiteraard ook de bijbehorende foto's.
 Nieuwkomer Kamiel wordt uitgebreid gefotografeerd.
En dat onder het goedkeurend oog van Belle en Benji, twee van de hondjes van Els.
En het heeft even geduurd, maar we konden toch een mooi portretje maken van de Kamiel.
En dit is hem dan in zijn geheel!
Joe maakt kennis met Boris.  Joe bleef in het kleine hok, omdat hij terug mee moest naar Oostkamp, want blijkbaar toch serieuze wonden door het vechten met Kamiel...
En dit is Louise, de derde hangoor van vandaag, maar ze is hoogst waarschijnlijk zwanger.

Het hokje van Isis wordt klaargemaakt, lekker veel hooi en stro om in te wroeten...

En dan ook pogingen om haar goed op de foto te krijgen...
 
En hier heb je ook even een overzicht hoe het op dit moment is met de opvang.  Op het ogenblik 8 hokken (die van Louise staat een eindje van de anderen verwijderd, zodat ze in alle rust kan zitten), maar deze week komen er normaal gezien ook weer 6 konijnen binnen... Dus hopen we ook dat er snel een aantal konijnen een goede thuis vinden, want we geraken stilaan aan onze maximale capaciteit...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.