Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 9 april 2013

Ons eerste konijn is geadopteerd!

Gisterenavond werd Amigo naar mij gebracht, zodat ik hem vandaag kon gaan koppelen.  Uiteraard werd hij ook besnuffeld door onze konijnen, en Flokje vond het nodig om even bij hem te gaan liggen.

En dan was vandaag de grote dag aangebroken voor onze eerste adoptie.  Amigo zat in zijn hokje op de passagierszetel, en was op zich behoorlijk rustig. En eenmaal binnen was het tijd om kennis te maken met Nijntje in de grote koppelingsmand.  Nijntje was nogal verdrietig na de dood van vriendje Pimmie, en heeft een periode zelfs niet veel meer gegeten.  Dus hoopten we dat hij het leuk zou vinden om een nieuw vriendje te krijgen.


De mand gaat hier in feite ook al een paar jaar mee, en er hebben al heel wat konijnen ingezeten.  Ze is al goed versleten en hier en daar kapot gebeten, maar dat is nu ook net de charme ervan. De mand vliegt af en toe ook wel in de wasmachine, maar het voordeel is dat ze naar veel verschillende konijnen ruikt, en ook een knus gevoel geeft aan de konijnen. We zijn begonnen met het koppelen in de keuken, voor beide konijnen dus een neutrale plaats, en de eerste kennismaking verliep behoorlijk goed.

Allebei gedroegen ze zich behoorlijk normaal, en plots begon Nijn te rijden op Amigo.  Blijkbaar is Nijn altijd al een dominant konijn geweest.  Amigo liet het allemaal begaan.  Zo ging het een beetje door, telkens weer probeerde Nijn op zijn nieuwe vriendje te kruipen. 


Maar op een gegeven moment liet Amigo het niet meer toe, en waren de rollen omgekeerd.  Maar zonder al te veel problemen.  Nijn vond het wel niet zo tof en probeerde telkens te ontsnappen.

En na een poosje waren ze allebei zodanig uitgeput, dat ze mooi naast elkaar lagen.  Ze hebben tijdens het rijden ook licht gebeten naar elkaar, maar dat is zeker normaal gedrag bij koppelingen.  Mannetjes kunnen tegen elkaar soms héél fel te keer gaan, tot bloedens toe, maar dit was bij deze konijnen zeker niet het geval, ze konden het al vrij snel goed met elkaar vinden. 



Na de uitgebreide sessie binnen, hebben we beide konijnen in de grote buitenren gezet, zodat ze daar alles mooi konden verkennen.  Ook daar verliep alles vrij rustig.  Maar hierover lezen jullie morgen meer, met uiteraard de bijbehorende schattige foto's!!!

3 opmerkingen:

  1. super hoor, een eerste adoptie. Hopelijk worden deze de beste vriendjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk om te zien ,zulen zeker beste moatjes worden!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ben blij dat alles zo goed ging.
    Momenteel zijn ze beide rustig buiten.
    Ze lopen rustig rond bij elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.