Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 12 juni 2019

Update over de blijvertjes (RIP)

Heel wat konijnen blijven permanent bij ons in de opvang wonen. Meestal zijn dat konijnen die door ouderdom en/of medisch probleem niet meer adopteerbaar zijn, en hier een plekje krijgen om oud te worden.  Helaas betekent dat ook dat ze hier in de opvang komen te overlijden.
Door de drukte van de afgelopen maanden is het er helaas niet van gekomen om daar telkens over te berichten, vandaar dat we even de overleden blijvertjes voor een laatste keer in de kijker willen zetten... De exacte datum van hun overlijden weet ik niet meer, maar we hopen dat al deze konijntjes hier ondanks hun rugzakje, hier een mooie tijd hebben gehad...
Ondertussen zijn er nog heel wat blijvertjes bijgekomen, maar daarover zullen we dan een andere keer wel berichten.

WOPPY
(in de opvang sinds 26 september 2015)
Woppy komt van bij een grootschalige fokker in Nederland. Ze kwam terecht bij iemand met slangen, en zou levend gevoerd worden aan de slangen, omwille van haar handicap.  Hij had blijkbaar meer konijnen gehad dan verwacht, en bijgevolg voer genoeg voor de slangen voor de komende tijd, dus moest ze weg.  Ze werd op Marktplaats aangeboden als slangenvoer... Ze werd opgehaald door een lieve dame, die haar op een konijnengroep plaatste.  's Morgens voor ik op bijscholing naar Nederland ging, zag ik de advertentie en besloot te reageren.  Ze zat in Arnhem, een halfuurtje van waar ik zou zijn de ganse dag.  Ik stelde voor aan de redster om haar tot bij mij te brengen, zodat ze mee kon naar de opvang, om hier te blijven wonen.  Ze is vrij snel gekoppeld aan Lapino, een andere blijver uit de opvang, en sindsdien zijn ze onafscheidelijk! Woppy was zo'n 5 maand oud toen ze bij ons aankwam, en ik ben blij dat ik haar een mooi leven kan geven! Helaas is Woppy door de eerste kou in november 2017 het slachtoffer geworden van E.Cuniculi. Ondanks de medicatie blijft haar toestand voor het ogenblik heel slecht...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PEYTON
(in de opvang sinds 12 februari 2017)
Peyton is samen met Orsino afgestaan wegens scheiding.  Een superlieve hangoor, alleen heeft hij dus behoorlijk last van zijn traankanalen, waardoor hij korstjes krijgt aan zijn oogjes.  We houden dat goed in de gaten, en de traankanalen zijn ook al een paar keer gespoeld bij de dierenarts.  Helaas blijft het probleem, en mag hij in de opvang blijven wonen.  Hij was gekoppeld aan Feanora, maar loopt ondertussen vrij rond op de konijnenkoer met de andere blijvertjes.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

YUMI
(in de opvang sinds 21 april 2017)
Yumi is bij ons binnengekomen via het asiel van Knokke, we weten weinig van zijn voorgeschiedenis... Maar al vrij snel was duidelijk dat hij een groot tandprobleem had, de tanden zaten al bijna tot aan zijn neusje.  Gelukkig konden we vrij snel naar de dierenarts om de snijtanden eerst kort te zetten, en een paar weken nadien uit te halen.  Helaas bleek toen ook dat zijn kiezen vrij slecht zijn... Ik was eigenlijk al stiekem verliefd geworden op deze kleine guitige hangoor, en dan ook maar beslist dat hij in de opvang mag blijven.  Hij moet wel goed in de gaten gehouden worden, omdat hij blijkbaar nu eind juni sterk afgevallen is, dus krijgt hij nu een menu van kruiden, havermout, erwtenvlokken en kleine korrels om extra aan te sterken.  Want blijkbaar heeft hij moeite met de grotere korrels...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


DIT ZIJN DE BLIJVERTJES BIJ ONZE GASTGEZINNEN
EMIEL
(in de opvang sinds januari 2015)
Emiel werd weggehaald uit een tuincentrum/dierenwinkel wegens ontstoken ogen (op één oog zal hij blind blijven), serieuze korsten op de rug met véél etter (rug was één open wonde) en nog een longontsteking met snot er bovenop.  Met heel veel liefde en verzorging zijn we erin geslaagd om hem er helemaal bovenop te krijgen.  Helaas is het koppelen aan een vrouwtje niet gelukt, en we kunnen het hem gezien zijn verleden niet kwalijk nemen natuurlijk... Een mens zou van minder bang zijn voor soortgenootjes.  Emieltje is begin september verhuisd naar medewerkster Roos, die zich met veel liefde over hem ontfermt.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HARRY
(in de opvang sinds 21 december 2014)
Harry werd afgestaan met vrouwtje Sally wegens de komst van een baby.

Harry had begin 2015 een serieuze aanval van EC waardoor zijn achterpootjes verlamd waren, maar dankzij een goede medische behandeling kan hij nu weer vrolijk rondhuppelen. Toch is het belangrijk dat hij een aangepaste voeding krijgt van gezonde korrels en veel gedroogde kruiden (o.a. echinacea) voor het op peil houden van zijn weerstand.  Bij verder onderzoek blijkt nu ook dat hij hele slechte tanden heeft, waardoor zijn traankanaal ook telkens toe zit met tranende oogjes ook tot gevolg.  Hij moet dus sterk opgevolgd worden en zal vermoedelijk blijven sukkelen met zijn gezondheid, en daarom mag hij met vrouwtje Lily bij ons gastgezin Kelly blijven wonen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ARTAMIR (ID17W077)
binnengekomen op 26/3/2017
gecastreerde ram - 2016 - middelmatig formaat (NHD)
teruggekeerd naar de opvang wegens echtscheiding
Artamir is zeer gevoelig aan zijn darmen en mag nauwelijks korrels krijgen.  Hij eet vooral veel hooi en gedroogde kruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.