Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 22 juni 2019

Onderzoek bij konijnen

Net voor en tijdens de paasvakantie was Mélanie Moreno elke dag te gast in de opvang.  Ze was hier 2 weken om onderzoek te doen naar de invloed van geuren (in ons geval lavendel) op het gedrag van de konijnen. We hebben de bangste en schuchterste konijnen toen allemaal in de garage gehuisvest, alsook een mama met kids die bleven zitten, omdat we van mening waren dat ze met dergelijke konijnen wel de beste resultaten zou kunnen boeken.
Een aantal proeven, handelingen en vooral veel observatie heeft hopelijk goed materiaal opgeleverd om te onderzoeken en te evalueren.  En vooral, de garage rook elke dag verschrikkelijk lekker naar lavendel!
Van zodra we meer weten over de conclusie van het onderzoek, gaan we jullie dat uiteraard ook laten weten.
Mélanie woont in Normandië, maar verbleef voor haar onderzoek in regio Brugge, omdat er helaas bij haar geen mogelijkheden waren om op deze manier te observeren.  En ze was ook zo lief om mij te trakteren op lekkernijen (kaas!) uit haar streek, en ook superlekkere pralines uit Brugge.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.