Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 26 december 2018

Binnenkonijnen en vuurwerk

Ook voor binnenkonijnen geld dat ze het liefst in hun vertrouwde omgeving blijven. Zorg ook hier voor genoeg schuilplekken. Zet desnoods wat kartonnen dozen neer waar ze in kunnen kruipen. Hebben ze een traliekooi of bench als schuilhok, hang daar dan een dekentje over zodat ze lekker beschut kunnen zitten. 

Doe  de gordijnen en/of rolluiken dicht. Hierdoor isoleer je het huis tegen de knallen en ook tegen eventuele lichtflitsen. Laat het licht aan, ook als je niet thuis bent. Zet eventueel ook de radio aan, mits de konijnen dat natuurlijk wel gewend zijn. 


Hoe zie je of een konijn bang is?


Een konijn dat bang is kan dat op een aantal manieren laten zien. Elk konijn kan de angst op een verschillende manier laten zien, afhankelijk van hoe zijn karakter is en hoe de specifieke situatie is. 
Een bang konijn rent weg. Vaak bewegen de poten dan zo snel om weg te komen dat ze over de grond slippen. Bange konijnen kruipen weg en/of maken zich zo plat en klein mogelijk, maar wel alert op de omgeving.
Sommige konijnen zullen gaan stampen om eventuele soortgenoten te laten weten dat er gevaar is. 
Andere konijnen drukken zich zo plat mogelijk tegen de grond. 
Let ook goed op dat de konijnen in de periode rond de jaarwisseling goed blijven eten. Konijnen die angst en stress hebben stoppen soms met eten, met stilvallende darmen als gevolg. Als een konijn 24 uur niets eet zijn de darmen leeg en vallen ze stil. Het is ontzettend moeilijk om ze dan weer goed aan de gang te krijgen. Meestal lukt dat niet en overlijd een konijn. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Verwen de konijnen op deze dagen gewoon een beetje extra met hun favoriete voedsel, om te zorgen dat ze aan het eten blijven. 

 bron: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnen-en-vuurwerk/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.