MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

dinsdag 16 augustus 2016

Vanaf nu ook hamsteropvang bij Julie in Torhout

Hallo! Mijn naam is Julie Beirens. Vanaf 1 augustus vang ik hamsters op voor het Vrolijke Konijnenhol. 

Al reeds van jongs af aan ben ik gepassioneerd door dieren. Ik ben geboren op een boerderij. Naast de boerderijdieren, hadden we altijd honden en pony’s. Er zijn ook enkele konijnen en cavia’s de revue gepasseerd. Tot ik in 2016 alleen ging samenwonen met mijn vriend Maarten. 
Sindsdien woon ik in Torhout en is de dierenliefde nog steeds niet gaan liggen. Wat ook nooit zal gebeuren volgens mij. Eens dierenvriend, altijd dierenvriend. 
Al snel wilden mijn vriend en ik graag een huisdier. Er kwamen twee konijnen. Bubbels, de Vlaamse Reus en Bloem, het dwergkonijn. Alleen was dat voor ons niet voldoende en wilden we ons echt gaan engageren voor dieren.
De inspiratie voor mijn engagement is SOS Reptiel geweest, het reptielenasiel dat bij m’n ouders in Houtave gehuisvest is. Alleen heb ik geen verstand van reptielen, en blijf ik een grote fan van knaagdieren en konijnen. Al snel kwam het idee om hamsters op te vangen. 
Eerst wou ik zelf een opvang oprichten. Maar toen ik hoorde hoeveel er bij komt kijken, ben ik gaan informeren bij andere opvangcentra. En zo kwam ik bij het Vrolijke Konijnenhol terecht.
Het Vrolijke Konijnenhol is een inspiratie geweest door de eeuwige zorg en liefde voor hun dieren. Ik geraakte met Vicky aan de praat en van het één kwam het ander: we zouden starten met het opvangen van hamsters.
Dankzij heel wat lieve mensen kregen we veel hamsterspullen cadeau. Ik kan jullie niet genoeg bedanken hiervoor. En voor we het wisten waren de eerste hamsters er. Lemmie en Prospère. Het zijn geen jongens, maar meisjes. 
Na één dag hebben we reeds de dierenarts moeten bezoeken omdat deze diertjes al heel lang met een baarmoederontsteking zaten. Propère was niet meer te redden en is jammer genoeg al na een dag geëuthanaseerd. Maar Lemmie had een lichtere vorm en was nog te behandelen met antibiotica. 
Nu doet Lemmie het erg goed. 
Naast vrijwilliger voor het Vrolijke Konijnenhol ben ik vrijwilliger bij Verwonderd en student journalistiek. 
Ik hoop veel dieren te kunnen helpen, en veel mensen warm te maken voor deze lieve dieren. 

Groetjes,
Julie 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.