Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 23 augustus 2016

Hoe kun je ons contacteren?

De laatste weken krijgen we nogal vaak telefoon of staan mensen spontaan aan onze deur. We zijn blij dat mensen enthousiast zijn om konijnen te adopteren, maar als ze hier met dieren aan de deur komen staan, is dat een andere zaak.
Er is een reden waarom zowel ons telefoonnummer als adres niet op onze site staan, gelieve hier dan ook rekening mee te houden!

Ten eerste is het zo dat ik in de zomervakantie veel thuis ben geweest, maar moet vanaf september weer gaan werken.  Dus als je langskomt, is er veel kans dat je voor een gesloten deur staat... We werken enkel op afspraak, en ik ben daar vrij flexibel in, we proberen zo snel mogelijk tot een gepast moment te komen.
Ten tweede is het soms zo dat we druk bezig zijn met de verzorging van de konijnen of dat we bezig zijn met koppelingen of adopties, en dat we dan in feite gestoord worden als de telefoon gaat.  Bij het sturen van een mailtje kan ik in alle rust de gegevens van het konijn opzoeken en je zo te woord staan.  Ik ben heel vlot bereikbaar via mail of Facebookberichtjes.
En bovendien heb ik ook nog een leven naast de konijntjes, en moet er ook ander werk gedaan worden.  We runnen de opvang puur als hobby, waar héél véél tijd en energie in kruipt.
Ten derde kan ik op die manier meteen de afspraak in mijn agenda inplannen, bij een telefoongesprek terwijl ik met andere dingen bezig ben, kan het zijn dat ik dit uit het oog verlies.

Waarom staat ons adres niet openbaar op deze blog???  Dit vooral om te vermijden dat er hier konijnen aan de deur afgezet worden zonder extra informatie...  In de meeste gevallen zitten we op onze maximale capaciteit, en willen we voldoende ruimte en aandacht geven aan de konijnen en willen we graag kunnen inplannen waar de konijnen terecht kunnen van de opvanggezinnen. En bovendien krijgen we graag zoveel mogelijk informatie over het konijn in kwestie, zodat we het in de best mogelijke omstandigheden kunnen opvangen.
Het is uiteraard wel mogelijk om de opvang in Oostkamp te bezoeken en de konijntjes te bekijken, maar enkel op afspraak (via mail uiteraard)

Dus mensen die geïnteresseerd zijn om een konijn te adopteren, kunnen kijken op de adoptiepagina http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/p/ter-adoptie.html  Als je een konijn wenst te adopteren, willen we graag even zien waar het terecht zal komen, dus stuur gerust ook foto's door van het hok en de ren.

Mensen die konijnen willen afstaan, kunnen terecht op deze pagina voor meer informatie voor de procedure: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/p/wachtlijst.html We zijn helaas niet in de mogelijkheid om van vandaag op morgen meteen te helpen, maar we proberen altijd voor een snelle oplossing te zorgen als het enigszins mogelijk is.  We sturen een vragenlijst door om zoveel mogelijk informatie over het konijn te krijgen.  We nemen konijnen binnen op basis van het terugsturen van de vragenlijst, en kijken bij wie van de gastgezinnen er enigszins plaats is.

2 opmerkingen:

 1. Geachte

  Sinds dit weekend zijn wij onvrijwillig eigenaars geworden van 2 konijntjes... na rondvraag in de buurt zijn ze "van niemand". Kan/mag ik deze konijntjes naar jullie brengen? Weet anders niet wat ik er mee moet aanvangen.

  Met vriendelijke groeten
  Van walleghem Stijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Stijn, ik had deze reactie niet meteen gezien, zou je anders een mailtje kunnen sturen om verder af te spreken hiervoor?

   Verwijderen

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.