Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 11 augustus 2016

R.I.P. Jonge konijntjes


Helaas hebben we de afgelopen dagen afscheid moeten nemen van 3 jonge rammetjes...
In de meeste gevallen hebben we het niet zien aankomen of waren we net te laat om ze apart te steken op de warmteplaat en medicatie te geven.  Vermoedelijk zijn ze alle 3 gestorven aan coccidiose, een ziekte die vaak jonge dieren treft.  De konijnen woonden in verschillende groepen. En ondanks de veiligheidsmaatregelen met veel handen wassen en ontsmetten van de hokken, is het jammer om deze konijntjes te moeten laten gaan...

Het witte konijntje had nog geen naam gekregen, omdat ik al lang vreesde voor zijn gezondheid en dat het zeker geen oud konijntje zou worden... Mama en de rest van het nestje was al een tijdje geleden gesneuveld (eind juni), en hij zat sindsdien samen met Rolf en een beetje later ook het konijntje met het gebroken pootje en het waren 3 dikke vriendjes: tegen elkaar aan liggen en zoentjes geven en hij kwam altijd aan de tralies kijken naar welke lekkere dingen ik hen bracht. Helaas vond ik hem zieltogend terug in het hokje, half op zijn zij, en hem nog op de Snugglesafe gelegd, maar het mocht helaas niet baten... Slaap zacht, lief Weesje, je kan nu weer naar je mama en nestgenootjes... (overleden 8/8/2016)

Eergisteren was het kleinste rammetje Racey uit het nestje van mama Nari er niet zo goed aan toe, doffe oogjes en slappe indruk.  Ook mama had een beetje die uitstraling, en ik zag precies ook diarree in het hok, dus die twee werden in quarantaine gezet met de Snugglesafe.  Helaas vond ik op 10/8 ook hem dood in het hokje, tegen mama aan.  Met mama blijft het zozo, ze plast wel, eet niet zo veel en ook geen keuteltjes, ondanks de medicatie, dus het blijft bang afwachten of zij het gaat redden...

Racey - 17/6/2016 - 10/8/2016

Door het slechte weer van deze morgen was ik nog niet naar buiten geweest om de konijnen te checken. Helaas lag Vidumo dood in het hokje, bij de andere 3 rammetjes... Vidumo komt van de groep jonge konijntjes die weggehaald zijn uit de groep met mama's, misschien te vroeg om goed te zijn... Tijdens de paasvakantie waren 2 konijntjes van een school blijven logeren in de konijnenren van mensen, maar blijkbaar waren de logees geen dames zoals beweerd, maar rammen... De mama's hadden een hol gemaakt onder de grond, en tot hun verbazing zagen de mensen steeds meer jonge konijnen rondhuppelen in het perk. Die werden telkens gevangen en naar ons gebracht...

Vidumo - mei 2016 - 11/8/2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.