MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

vrijdag 4 maart 2016

RIP Odara

Odara werd op dinsdagavond 23 februari binnen gebracht, omdat ze dringend weg moest... Door een verhuis en conflict met de huisbaas, mocht ze niet blijven, en kwam dus bijgevolg naar ons.  Ze zat vroeger samen met een ander konijntje, maar er moet blijkbaar iets ernstigs gebeurd zijn (aanval van een dier?) waardoor het andere konijntje gestorven is, en het hok waar ze in zaten zowat ondersteboven stond.
Ze werd hier in één van de buitenhokken geplaatst en het was een klein lief bolletje, dat genoot van de aaitjes die ze kreeg.

Omdat ze zo lief, klein en schattig was, dacht ik dat ze wel een goede match zou zijn voor Emieltje, één van de blijvertjes van de opvang, die bij Roos woont.  En op zaterdagmorgen besloten we om ze aan elkaar te koppelen, en het leek wel een match in heaven! 
Emieltje en Odara zaten zo schattig bij elkaar, en we gingen er van uit dat ze samen gelukkig konden zijn!
Een prachtige huwelijksfoto!

Maar helaas heeft het lot er anders over beslist... Was het haar trauma van voordien op haar vorige adres? Was het de stress van de verhuis?  Was het de onzekerheid over haar tijd hier?  Ik weet het niet, maar eenmaal bij Roos thuis was Odara niet veel meer dan een vodje... Ze heeft Odara nog de ganse middag geknuffeld en warm gehouden, maar het mocht helaas niet zijn, en deze lieve kleine meid is rond 17u overleden... Zo jammer, omdat er net zo'n mooie toekomst voor haar weggelegd was...
Achteraf, toen ik de foto's bekeek die ik 's morgens van haar genomen had, zag ze er inderdaad niet meer zo goed uit, ze zat niet lekker in haar velleke... Maar ach, ik troost me met de gedachte dat ze nog heel veel liefde heeft gekregen op haar laatste dag hier op aarde... Het is jammer dat we zo vaak afscheid moeten nemen van mooie konijntjes terwijl ze een mooie toekomst tegemoet gaan... Ze had niet zo veel gegeten, maar het was dan ook een klein konijntje, die eten natuurlijk zo veel niet als een Franse hangoor...
Slaap zacht, lieve Odara...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.