Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 17 maart 2016

Lars en zijn tandprobleem...

Lars kwam op 11 februari bij ons in de opvang, en is één van de oudste konijntjes dat al binnen gekomen is, want hij is al 7 jaar. Nu, dat zou je aan zijn uiterlijk niet zeggen.  Hij is nog heel kwiek en fit.  De reden waarom hij afgestaan is, is omdat de eigenaar de medische kosten niet meer kon betalen.  Hij heeft dus al langer een tandprobleem, meer bepaald aan de kiezen, en ze moest dus op regelmatige basis bij de dierenarts langs.  Hij kreeg wel ook goed (en duurder) voer, namelijk Science Selective.
Ik maakte vrij snel een afspraak bij de dierenarts voor zijn castratie en het checken van zijn tandjes. Maar blijkbaar was het probleem groter dan eerst gedacht...
De dierenarts heeft ook foto's gemaakt en op hun Facebookpagina gezet, en ik wil ze ook graag even met jullie delen!
Eén van de achterste kiezen is serieus doorgegroeid, en zit al in de tong.
Bovendien stond de tand ook helemaal los.

Lars onder verdoving op de behandelingstafel

Zijn gebit na het verwijderen van de tand

De uitgehaalde kies

Gezien zijn leeftijd en de ernst van zijn tandprobleem, hebben we dus beslist om Lars als blijvertje in de opvang te houden.  Hij is ondertussen succesvol gekoppeld aan Eleni, een kleine NHD met verkeerd groeiende snijtanden. Zij staat voor komende maandag op het programma om ze te laten uithalen, en mag Lars mee voor een check-up. We hopen dat met de aangepaste voeding hier voor tandprobleemkonijntjes (mix van  o.a. Science Selective, Beaphar Care+ en Burgess Fruity Nuggets) ook de kiezen voldoende kunnen afslijten, zodat hij niet te vaak onder narcose moet voor het bijvijlen van de tanden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.