Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 7 november 2015

Statistieken voor september en oktober


Momenteel gaan de adopties terug iets vlotter met de zomervakantie achter de rug, maar natuurlijk hebben wij graag dat er nog veel meer diertjes een nieuwe thuis krijgen! Nieuwe adopties zijn dus steeds welkom!
Als je hieronder onze cijfers bekijkt voor de maanden september en oktober gaan er ongeveer evenveel konijntjes naar hun nieuwe familie, als dat er konijntjes binnenkomen. Spijtig genoeg hebben we ook weer enkele zwangere voedsters binnengekregen, waardoor het aantal natuurlijk snel groeit, net zoals de kleintjes zelf. Gelukkig zijn de laatst binnengekomen voedster met het vermoeden van zwangerschap, ondertussen NIET bevallen, dus zijn we daar ook ontzettend blij om, zodat de dames ook snel kunnen verhuizen nu.

SEPTEMBER
Binnengekomen: 10 konijnen
Geplaatst: 11 konijnen
Blijvers: 1 (Woppy)
Geboortes: 8 (4 kleintjes van Ontaria, 4 kleintjes van Mixa)
Overlijdens: 0

OKTOBER
Binnengekomen: 11 konijnen
Geplaatst: 10 konijnen
Blijvers: 0
Geboortes: 0
Overlijdens: 3 (Mopsie, Haldir en Gwindor)

Helaas overlijden er soms ook dieren, omdat ze niet goed verzorgd werden of aan hun lot overgelaten werden en voor hen onze hulp dus te laat kwam. Dit was helaas het geval bij Gwindor, die kort na aankomst in de opvang overleden is, en broertje Haldir is het eerste konijn in ons 2.5 jarig bestaan dat we helaas hebben moeten laten inslapen omwille van gecompliceerde tandproblemen.  En Mopsie is door het hervallen van EC en haar ouderdom ook overleden jammer genoeg.  Maar weduwnaar Ritchie is gekoppeld aan zusje Indir, dus we hopen dat die twee hier nog een heel gelukkig leven mogen hebben in de opvang.
Voor november zijn er alweer heel wat binnenkomers, dus als je interesse hebt om 1 van onze schatjes een nieuwe thuis te geven, neem dan gerust contact op!
Zo kunnen er weer andere konijnen opgevangen worden en kunnen er dus sneller nieuwe dieren bij ons terecht, waardoor deze ook een 2de kans krijgen op een fijn leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.