Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 11 november 2015

Mijn overleden konijntjes

Al mijn huidige konijntjes zijn hier te vinden: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.com/2015/03/de-bende-van-vicky.html
Dit is een overzicht van de konijntjes die lang of kort bij ons gewoond hebben, maar ondertussen overleden zijn...

24 OVERLEDEN KONIJNEN
BAILEYS (gecastreerde ram)
geboren op half 2014
geadopteerd op 13 mei 2015
overleden op 30 december 2018
Baileys werd via een tweedehandspagina aangeboden, en ik was op zoek naar een gecastreerde ram, om de overleden ram Spookje te vervangen in de buitengroep. Hij werd samen met gesteriliseerd vrouwtje Feline aangeboden, dus ze mochten allebei verhuizen naar onze groep.

Peyton (ram)
geboren in  
in de opvang sinds 12 februari 2017
overleden december 2018 


Peyton is samen met Orsino afgestaan wegens scheiding.  Een superlieve hangoor, alleen heeft hij dus behoorlijk last van zijn traankanalen, waardoor hij korstjes krijgt aan zijn oogjes.  We houden dat goed in de gaten, en de traankanalen zijn ook al een paar keer gespoeld bij de dierenarts.  Helaas blijft het probleem, en mag hij in de opvang blijven wonen.  Hij was gekoppeld aan Feanora, maar loopt ondertussen vrij rond op de konijnenkoer met de andere blijvertjes.

Yumi (ram)
geboren in 2016 (?) 
in de opvang sinds 21 april 2017
overleden december 2018

Yumi is bij ons binnengekomen via het asiel van Knokke, we weten weinig van zijn voorgeschiedenis... Maar al vrij snel was duidelijk dat hij een groot tandprobleem had, de tanden zaten al bijna tot aan zijn neusje.  Gelukkig konden we vrij snel naar de dierenarts om de snijtanden eerst kort te zetten, en een paar weken nadien uit te halen.  Helaas bleek toen ook dat zijn kiezen vrij slecht zijn... Ik was eigenlijk al stiekem verliefd geworden op deze kleine guitige hangoor, en dan ook maar beslist dat hij in de opvang mag blijven.  Hij moet wel goed in de gaten gehouden worden, omdat hij blijkbaar nu eind juni sterk afgevallen is, dus krijgt hij nu een menu van kruiden, havermout, erwtenvlokken en kleine korrels om extra aan te sterken.  Want blijkbaar heeft hij moeite met de grotere korrels...

GINGER (voedster)
geboren begin 2013
geadopteerd op 4 februari 2015
overleden eind 2017
Ginger was een gepland cadeautje van medewerkster Wendy voor de aankoop van ons nieuw huis. Ik hou wel van de speciale kleuren in mijn buitenbende, en oranje komt nu eenmaal niet veel voor. Ginger is ook een afgeschreven kweekvoedster en ze mag ook mijn buitenbende vervoegen en genieten van het konijnenleven! ALINE (voedster)
geboren maart 2016
geadopteerd op 10 juli 2016
overleden begin 2018
Toen ik haar foto zag op een Facebookgroep over Franse hangoren, was ik meteen verliefd op haar.  Ze moest weg wegens allergie, en ik was blij om eindelijk nog eens een jonge FH te hebben in de groep. Al vrij snel was ze in de groep geïntegreerd en geniet volop van het luxeleventje...

MOUSTACHE (ram)
geboren 2016
geadopteerd op 2016
overleden op 22 december 2017
Ik kwam Moustache tegen op het internet en was meteen verliefd op zijn snoetje en het feit dat hij een tandprobleem had.  Als jong konijn was hij bij de fokker uit het hok gevallen, met alle gevolgen vandien.  De tandjes zijn zonder problemen verwijderd en na zijn castratie werd hij gekoppeld aan Kayleigh en dat was een goede match. Nu is deze kleine bol één van de rammen in de buitenbende.


ALLYSE (voedster)
geboren 2014
geadopteerd op 5 oktober 2016
overleden op 21 december 2017
Allyse is een afgeschreven fokvoedster, en toen ik haar foto zag verschijnen in een groep voor Franse hangoren, was ik er meteen verliefd op!  Ze werd meteen in de groep geplaatst en haar integratie verliep een stuk vlotter dan bij de vorige toevoeging Dahlia.


MIRABELLE (voedster)
geboren in februari 2014 
geadopteerd op 17 juni 2014
overleden op 13 december 2017
Na de tragische dood van Mevrouw Praline in april 2014, was er een leegte in de groep, en de eerstvolgende FH die in de opvang zou komen, ging ik adopteren.  Dat is Mirabelle geworden.  We hebben haar aan de kust opgehaald met een paar andere konijnen, maar ze zaten allemaal in kleine hokken in de garage, dus Mirabelle is ontzettend blij dat ze hier mag komen wonen, met veel ruimte en veel vriendjes. Ze is wel de dominantste dame van de groep.


Jonge Mirabelle
LARS (gecastreerde ram)
geboren in 2009
in de opvang gekomen op 11 februari 2016
geadopteerd op 17 februari 2016
overleden op 29 oktober 2017
Lars werd afgestaan omdat de eigenaar de financiële kost van zijn tandproblemen niet meer kon dragen.  Vooral zijn kiezen zijn een groot probleem... Hij werd ondertussen ook al gecastreerd en behandeld aan zijn kiezen, waaronder er 1 is verwijderd.  Maar aangezien hij al zo oud is, en met een dergelijk groot probleem te kampen heeft, mag hij hier blijven, en zal hij gekoppeld worden aan een ander konijntje met tandproblemen. Helaas had hij de avond voor zijn dood een serieuze snotterneus, nog medicatie opgestart en in huis genomen op de warmteplaat, maar het mocht niet zijn...


ELENI (voedster)
geboren november 2015
in de opvang gekomen op 4 februari 2016
geadopteerd op 4 februari 2016
overleden op 24 oktober 2017
Eleni heeft ondanks haar jonge leeftijd al serieuze tandproblemen, en deze zullen hoogst waarschijnlijk binnenkort ook uitgehaald worden.  Ze zal een koppeltje vormen met Lars.

XANTHE (voedster)
geboren begin 2014 
geadopteerd op 2 oktober 2014
overleden op 20 augustus 2017
Xanthe was een gevonden Franse hangoor, die in een tuin terechtgekomen is.  Omdat wij geen plaats hadden, kon ze nog even bij de vinders blijven.  Ze hadden even rondvraag gedaan, maar hebben de eigenaars niet gevonden. Toen er een gaatje vrij was, kwam ze binnen in de opvang, en ze zocht meteen contact met Holly en Vlekje, die door ziekte binnen woonden. Het konijn fleurde echt op bij het zien van andere konijnen en was er niet meer van weg te slaan.
Na een ruim een maand nadat ze gevonden was, was er plots een bericht over een verloren FH, geplaatst door de fokster, in de buurt waar Xanthe gevonden was.  Het bleek om hetzelfde konijn te gaan, maar de eigenaars weigerden de factuur voor de opvang en verzorging te betalen, dus bleef ze hier.
NALA (voedster)
geboren op 12 maart 2014
geadopteerd op 28 februari 2015
Nala is een chocolade-bonte voedster van bij een kweker.  Ze was een hele goede moeder, maar helaas hadden 5 van haar 8 kleintjes tandproblemen, waardoor ze afgeschreven werd als kweekvoedster.  Ik heb haar overgekocht, en ze kan bij mij genieten van een leven zonder kleintjes, maar met veel vriendinnen.

Georges (ram)
geboren 2004-2006 (exacte leeftijd onbekend maar oud) 
in de opvang sinds juni 2016
overleden op 8 juli 2017
Medewerkster Kelly wist van een ouder konijntje op haar stageplaats van minstens 10 jaar oud. De bewoners konden omwille van hun leeftijd niet meer degelijk voor het diertje zorgen, en er werd afgesproken om het diertje aan ons over te dragen.  Gezien zijn leeftijd en zijn wat tranende oogjes, werd beslist om van hem een blijvertje te maken.  Hij werd nog gecastreerd, en was gelukkig met zijn vrouwtje Juliette. Een paar uur voor we op reis gingen vertrekken, deed ik nog mijn ronde, maar helaas zag ik dat hij niet meer op zijn pootjes kon staan door een grote bol onder zijn kin en buik.  Het bleek om een kwaadaardige tumor te gaan.  Hij werd succesvol geopereerd en kwam er vlot door, helaas is hij alsnog een paar dagen later overleden...

LAPINO (gecastreerde ram)
geboren in 2010 
in de opvang gekomen op 23 mei 2014
geadopteerd op 17 januari 2014
overleden in februari 2017
Lapino werd in de opvang gebracht wegens allergie, hoewel het om een buitenkonijn ging... Al snel werd duidelijk waarom hij werd afgestaan, want zijn gebit is allesbehalve in orde. Helaas kunnen we niet overgaan tot de extractie van de snijtanden, omdat ook zijn kiezen niet goed zijn, en anders kunnen ze het mondje niet meer opensperren om aan de kiezen te werken.  Bovendien heeft hij heel gevoelige darmen, en is hij op een dieet van een mix van de beste korrels (ook hard om de kiezen goed te laten afslijten), aangevuld met groenvoer dat fijner gesneden wordt.  Tot nog toe heeft hij gelukkig niet zoveel last meer van zijn plakpoep en de tandjes/kiezen, maar omdat we niet zeker zijn dat zijn adoptanten ook op dezelfde manier eten geven, blijft hij in de opvang, en indien nodig krijgt hij een tandverzorging bij de dierenarts.  Lapino was eerst gekoppeld aan Dido, maar omdat Dido te dik werd in de ren, zit hij nu alleen, maar soms lopen ze wel samen in huis rond.  Maar Lapino is een gemakkelijk konijn: alles is goed voor hem!  Alleen of samen, loslopen of in het hok, hij is altijd tevreden!
Lapino kreeg in het voorjaar van 2015 torticollis, door een zware dubbele ooronsteking, maar heeft hier ondertussen goed mee leren leven. Door de zware torticollis gingen ook zijn al slechte snijtanden helemaal schuin groeien en werden deze op 19 oktober 2015 operatief verwijderd.
Quasimodo (ram)
geboren 8 augustus 2011
in de opvang sinds 2 augustus 2015
overleden op 2017

Quasimodo is een gecastreerde ram van 4 jaar oud, geboren op 8 augustus 2011.  Het is een forse kereld en werd afgestaan omdat hij  agressief is.  Dit heeft vooral te maken met zijn doofheid. Daardoor schrikt hij nogal snel als je hem dan aanraakt, met als gevolg dat hij door het verschieten dus wel kan aanvallen.  Omdat we denken dat de situatie toch op zich zo zal blijven, hebben we besloten dat hij niet geadopteerd zal worden, maar hij mag bij Vicky in de opvang blijven wonen.  Hij woonde oorspronkelijk in de buitengroep, waar hij vooral met blijvertje Grace optrok.  Na haar dood bleek hij ook niet meer in de groep te aarden, en hebben we hem gekoppeld aan het eerste dumpertje van 2017, namelijk Velvet. Ondertussen behoren ze ook tot de konijnen die loslopen op de konijnenkoer. Helaas werd hij ziek en is hij vrij snel overleden.


GRACE (voedster)
geboren ??? 
in de opvang gekomen op 25 juli 2013
geadopteerd op 17 januari 2014
overleden op 9 januari 2017
Grace was een beetje een verkeerd gekozen naam, want hoewel ze er heel schattig uitziet met haar speciale vacht, bleek het toch eerder een duiveltje te zijn.  Ze is binnengekomen met twee kleintjes, maar die hebben we snel moeten weghalen, omdat ze agressief werd naar hen.  Een hok vond ze ook allesbehalve leuk, want ze had nogal last van hoknijd.  Daarom leek het ons beter om een oplossing te zoeken binnen de opvang, en ze werd met succes gekoppeld aan de buitenbende. Nu noem ik haar mijn lammetje, omdat ze een heel stuk rustiger geworden is door veel plaats en veel andere konijnen (die haar eventueel op haar plaats kunnen zetten indien nodig). In december 2016 hebben we Grace moeten binnen nemen, omdat ze bijtwonden had die begonnen te etteren.  Ondanks de goede zorgen, heeft ze het op 9 januari 2017 opgegeven en lag ze dood in haar hokje.

CELESTE (voedster)
leeftijd onbekend (gedumpt konijn)
in de opvang gekomen op 26 juni 2015
geadopteerd op 26 juni 2015
overleden op 26 december 2016
Celeste werd gevonden op een parking bij een bos, waar ze de avond voordien gedumpt was.  Ze had zware syfillis, maar kon goed herstellen.  Ze heeft ook chronische oorontstekingen, die we om de zoveel tijd moeten uitduwen zodat er geen etter meer in zit en heeft in het begin ook nog een zware schimmelinfectie gehad, waardoor ze zichzelf ging kapot bijten... Ze had ook last van een chronische oorontsteking, waardoor ze een headtilt kreeg.  Ondanks de medicatie, geraakte de ontsteking niet opgelost, en moesten we om de zoveel tijd haar oortjes uitduwen en proper maken.  Helaas heeft ze na anderhalf jaar in de opvang de strijd opgegeven.  Ze is nooit 100% gezond geweest, maar ze heeft hier nog een mooi leven gehad.
Zie ook http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.com/2015/06/getuigenis-van-een-gedumpt-konijn.html


FLOKJE (gecastreerde ram)
geboren ??? (vermoedelijk 2010-2011)
geadopteerd op 3 december 2011
overleden op 2 december 2016
Flokje hadden we via Kapaza gezien en woonde toen in het Brusselse.  Hij moest dringend weg, zoals zo vaak, en we wisten al waarom, want ze hadden ook een jonge hond.  Die had Flokje waarschijnlijk al een keer serieus gebeten in het oor, want die was alles behalve egaal... Hij stonk ook een uur in de wind, en zijn ganse vacht bestond uit plukjes haar, vandaar zijn naam.  Maar ondertussen is hij uitgegroeid tot een stoere kerel, die geen katten op zijn territorium duldt, en kan soms ook wel boos zijn op de opvangers in de hokken op zijn terrein! Helaas had hij in het najaar 2016 E.C. gekregen maar herstelde behoorlijk goed.  Tot we hem in zijn doodstrijd op zijn zij vonden, en we nog een paar uur met hem in onze armen hebben doorgebracht.


KANDRA (voedster)
geboren ???
in de opvang gekomen op 27 maart 2014
geadopteerd op 18 april 2014
overleden 19 augustus 2016
Kandra is gevonden in het Sterrebos in Roeselare in de tuin van iemand, die haar bij ons binnengebracht heeft.  Ze was makkelijk te vangen, maar hij kon haar niet houden omwille van zijn katten.  Ze heeft in feite zichzelf uitgenodigd om hier te komen wonen, want ze ontsnapte uit haar ren om in de tuin te kunnen huppelen, tot Flokje iedere keer haar achterna zat, en ze terug in de ren sloop. Het is een konijn dat liever buiten dan binnen zit, maar ze is ook ontzettend lief, een beetje een gelijkaardig karakter dan Speedy, en we hebben besloten dat ze hier mag wonen, aangezien Flokje haar ook aanvaard heeft, en ze twee handen op één buik zijn.  Ze heeft samen met Flokje hier een prachtig leven gehad, tot we op 19 augustus maden bij haar vaststelden... We zijn nog naar de dierenarts gereden en mochten haar 's avonds ophalen.  Helaas is ze in de laatste bocht voor ons huis gestorven...


Lekker languit liggen slapen in de zon

VLEKJE (voedster)
geboren 12 juni 2012
geadopteerd op 8 augustus 2012
overleden op 8 april 2016

Na een periode van veel te veel sterfgevallen op korte termijn (3 konijntjes in 3 maand), besloten we om een konijn bij een hobbykweker te halen, en ons oog viel op een mooi ras, namelijk de Franse hangoor.  En sindsdien is de passie hiervoor alleen maar groter geworden.  Er waren heel wat oudere voedsters beschikbaar, maar Wim wou perse een jong dier.  Maar uit de nesten had hij alleen maar jonge rammen, tot hij in het aparte hok Vlekje had zitten, hij ging haar normaal ook gebruiken als fokvoedster, maar omdat we van zover gekomen waren, mochten we haar meedoen. Ik was eerst niet zo zot van haar uiterlijk, kleur en tekening, maar uiteindelijk ben ik wel heel verliefd geworden.

Toen ze nog een klein Vlekje was

Nu is ze een uit de kluiten gewassen dame
CASEY (voedster)
geboren 2013
geadopteerd op 10 maart 2016
overleden op 14 maart 2016
Casey komt van een fokker van Franse hangoren en deze dame was afgeschreven in de fok.  De laatste 3 dekkingen bleken niet succesvol en ze moest weg.  Normaal gezien worden de oudere of niet-geschikte dieren geslacht, maar omdat ze heel lang voor haar gezorgd hadden na ziekte, konden ze dat niet over hun hart krijgen.  Omdat ze weten dat ik graag hangoren zie, en mijn buitenbende heel gelukkig is, vroegen ze of ze naar mij mocht verhuizen.  Helaas was ons geluk maar van korte duur, want 4 dagen na haar adoptie, lag ze helaas plots dood in haar hokje.  Mijn vermoeden is dat ze uitgefokt was...

FELINE (voedster)
geboren op begin 2014
geadopteerd op 13 mei 2015
overleden op 3 maart 2016
Feline en Baileys werden samen aangeboden op een zoekertjessite.  Ik was op zoek naar een gecastreerde ram voor de groep, maar uiteraard mocht deze lieve dame ook mee om een leuk leven in de buitengroep te hebben.  Helaas lag ze nooit echt heel goed in de groep, en kreeg ze wel af en toe het gezelschap van de andere laaggeplaatste konijnen in de groep.  Ze hebben nochtans ook veel schuilmogelijkheden in de ren, maar helaas heeft ze er nauwelijks gebruik van gemaakt en heeft het slechte winterweer haar waarschijnlijk parten gespeeld...


INDIS (voedster)
geboren in september 2015
in de opvang gekomen op 19 oktober 2015
geadopteerd op 19 oktober 2015
overleden op 6 februari 2016
Indis werd samen met nog 4 andere konijntjes gevonden in een doos in een weide.  Met z'n 3'en kwamen ze hierheen.  Broer Gwindor was helaas al kort na zijn aankomst in mijn armen overleden door zware tandabcessen.  Ook Haldir was er heel erg aan toe, en hebben we een week papjes en geweekte korrels gegeven, maar moest na onderzoek toch de beslissing nemen om hem te laten inslapen.  Zusje Indis was er beter een toe, en ik beloofde haar goed voor haar te zorgen, maar helaas zijn de abcessen ook snel terug gekomen, net voor we op controle zouden gaan, is ze ook aan haar tandproblemen overleden. Haar mannetje Ritchie, die we ook net na een jaar in de opvang als blijvertje gingen registreren, is gestorven van liefdesverdriet...

Indis gebruikte de 7-jarige Ritchie altijd als kussentje

DIDO (voedster)
geboren op 22 maart 2014 
in de opvang gekomen op 29 juli 2014
geadopteerd op 29 juli 2014
overleden op 5 februari 2016
Dido is een Franse hangoor met een aangeboren verkeerde stand van de kaken. Ze werd gratis aangeboden op de zoekertjessites, en ik kreeg langs verschillende kanalen de link binnen, dat het een konijntje voor ons zou zijn.  Ik heb gereageerd op de advertentie en wij waren de enigen van de véle mailtjes die ze gekregen had, om iets te doen aan haar tandprobleem, en daarom verhuisde ze naar ons.  Haar tandjes waren verschrikkelijk erg, dus hebben we maar snel een operatie laten doen om ze te verwijderen, en ze was meteen weer supergelukkig en at direct de normale dingen.  Dido houdt vooral van huppelen in de tuin met haar vriendjes Kandra en Flokje, en ze heeft zelfs haar eigen Facebookpagina! Daar kun je haar avonturen volgen!
Kleine Dido! (toen had ze nog haar tandjes)

Relaxing

IRIAN (voedster)
geboren augustus 2014
geadopteerd op 31 januari 2015
overleden op 7 mei 2015
Irian is een Franse hangoor dat via de opvang is binnengekomen.  Ze moest weg omdat ze niet meer overeenkwam met een andere FH voedster die ziek was geworden, en ze waren lange tijd gescheiden geweest. Ik introduceerde haar in mijn groep omwille van de ruimte, en ze werd al heel snel opgenomen.  Omdat na een maand nog niemand interesse getoond had in haar, besloot ik om haar zelf te adopteren ook omdat ze zo goed lag in de groep en het jammer zou zijn haar er weer uit te halen.


SPOOKJE (gecastreerde ram)
geboren waarschijnlijk in 2007
geadopteerd op 5 november 2011
overleden op 17 april 2015
Al lang voor we de opvang hadden, keken we op de zoekertjessites op zoek naar gratis konijntjes om aan onze konijnenfamilie toe te voegen.  Spookje werd door ons opgehaald, omdat zijn bazinnetje alleen ging wonen, en de dieren helaas niet kon meenemen.  Spookje is de enige ram in de buitenbende, maar hij heeft al een paar keer gesukkeld met EC en zit sinds een paar dagen (eind maart 2015) binnen omdat hij precies blind is.  We hebben hem nog de beste zorgen proberen te gevne, en hij genoot van buiten te zijn, ondanks het feit dat hij niet meer op zijn pootjes kon staan.  We hebben hem met veel liefde en aandacht omringd op het laatste van zijn leventje... Hij is het oudste konijn dat we gehad hebben...HOLLY (voedster)
geboren februari 2012 
geadopteerd op 8 oktober 2012
overleden op 4 maart 2015
Holly was onze tweede Franse hangoor en is hier per toeval terecht gekomen.  Ik kreeg op een dag telefoontje van iemand die wist dat ik graag konijnen zag, en ook al een Franse hangoor had (Vlekje) en ze vroeg of Holly bij ons mocht komen wonen.  Haar vriendje was uit de tuin gestolen, en ze hadden geen zin om er een nieuw bij te zetten, met het risico dat ze weer gestolen zouden worden. Uiteindelijk hebben we ja gezegd, om bij onze konijnenfamilie te komen wonen.
Helaas hebben we haar op 3-jarige leeftijd gevonden, helemaal slap, verlamde achterpootjes maar nog in leven.  Medicatie toegediend en ze knapte daar wat van op, en na een middag knuffelen dan op de warmteplaat gelegd. Maar 's avonds begon ze te schreeuwen, dan heb ik haar weer bij me genomen en ze is in mijn armen gestorven.

WOLLIE (voedster)
geboren 17 januari 2006
overleden op 19 augustus 2014
Wollie was het laatste konijntje van het oeps-nestje van Floppy en Pluisje.  Ze heeft ontzettend veel meegemaakt, oa een zware maden-infectie, maar ze is er helemaal doorgekomen.  Ze woonde vroeger buiten met haar familie, maar toen ze begon te sukkelen met de gezondheid, is ze binnen blijven wonen, tot ze gestorven is, helaas waren we toen op reis...

PRALINE (voedster)
geboren 2011 (?)
geadopteerd op 18 mei 2013
overleden op 22 april 2014
Mevrouw Praline was een prachtig en lief konijn die ik gehaald heb bij een kweker, omdat ze daar weg moest omwille van een tandprobleem.  Ik heb daar nooit iets van gemerkt, ze knabbelde altijd lustig mee met de andere konijnen.  Pas na 9 maanden is het tandprobleem effectief uitgekomen en is ze ervoor behandeld geweest.  Uithalen was ook niet mogelijk wegens slechte kiezen.  Helaas is ze in het paasweekend overleden aan maden, door deelname aan een beurs te weinig tijd gehad voor de konijntjes.  Normaal gezien was ze er altijd als de kippen bij om te eten als ik kwam, maar ze bleef helaas roerloos liggen...
Nog een dikke wam van vroeger...

Het was écht een prachtig konijn, één uit de duizend!

HAZEL (voedster)
geboren ???
geadopteerd op 30 september 2006
overleden op 16 november 2013
Hazel was een mooi bruin konijn dat mijn nichtjes in het bos gevonden hadden met kot en al, zonder dat het diertje eruit kon. Ze hadden galgo's, en die liepen er natuurlijk meteen op af.  Ik ben dan 's anderendaags dit meisje gaan ophalen, en ze heeft hier toch ook een mooie tijd beleefd in de buitenren met de andere konijntjes. Ze leek ontzettend goed op Pluisje, maar ik kon het verschil zien omdat Hazel ooit een stuk uit haar neus gebeten was. Helaas lag ze ook op een dag dood in haar hokje...

SPEEDY (gecastreerde ram)
geboren januari 2007
geadopteerd op 5 april 2007
overleden op 18 oktober 2013 (laten inslapen)
Op een dag kreeg ik een telefoontje van iemand uit regio Antwerpen, ze had mijn nummer opgezocht omdat ik samenwerkte met een konijnenopvang, en omdat zij vol zaten, vroegen ze of ik plaats had om een konijn op te vangen omdat ze allergisch bleken te zijn... Tja, in feite niet, maar ik kan ook zo moeilijk nee zeggen, dus kwamen ze met alle materiaal naar hier. Toen ik het transportbakje open deed, was ik op slag verliefd!  Een HANGOOR!  Ik heb ook niet moeten vragen aan mijn man of hij hier mocht blijven, hij was er ook meteen verliefd op. Speedy was een speciaal konijntje, het was alsof hij een hond in konijnenverpakking was. Hij liep overal achter, kon zelf de trappen oplopen en in bed springen of de zetel springen om naar TV te kijken.  Het was altijd het zonnetje in huis.  Hij heeft veel miserie gekend met zijn tandjes, maar die konden we helaas niet operatief verwijderen, omdat hij stopte met ademen bij de dierenarts en ze hem telkens moesten reanimeren.  Dus bleef ik maar de tandjes afknippen, zodat hij toch nog een degelijk leven zou hebben.  Ook heeft hij eens gesukkeld met een verlamd pootje, maar uiteindelijk is dat op een dag genezen.  Helaas hebben we hem moeten laten inslapen wegens een gecompliceerd abces door zijn tandproblemen.  Een ontzettend moeilijke beslissing, maar het was het beste voor hem om hem te laten gaan.  En eerlijk toegegeven, er gaat geen dag voorbij of ik denk aan hem, hij was en is mijn allergrootste lieveling, en door hem hou ik zo ontzettend van hangoorkonijntjes, maar ook konijnen met tandproblemen hebben een pootje voor bij mij, en ondertussen zijn er in de opvang al veel zo'n konijntjes gepasseerd...

Speedy toen hij hier pas was

Hij leefde binnen, maar genoot ook van buiten te zijn, zowel zomer als winter

En vooral slapen in de zetel was zijn favoriete bezigheid (hier met Flokje)

Of lekker genieten in ons bed...

Ondanks alles bleef hij een gelukkig konijntje.  Dit is mijn favoriete foto van hem, en heb hiermee zelfs een bon van 500€ van bij een dierenwinkel gewonnen!

Ik heb van hem in Amerika een vilten replica laten maken en als er een opvanger zoals Speedy binnenkomt, doet het toch altijd een beetje pijn dat hij er niet meer is...

BROWNIE (gecastreerde ram)
geboren 17 januari 2006
overleden op 5 augustus 2012
Brownie was 1 van de 3 konijntjes uit het oepsnestje van Flopje en Pluisje, en ze mochten allemaal hier blijven wonen.  Brownie was ook een lieve jongen en heeft net als broer Sugar een serieuze aanval van EC gehad, maar was er goed van opgeknapt en kon toen weer buiten leven met de rest. Maar toen we in augustus 2012 terugkwamen van reis, ging ik zoals steeds meteen kijken naar de konijnen.  Ik zag meteen dat er iets scheelde met Brownie, en hij is kort nadien in mijn armen overleden...

MORMEL (voedster)
geboren 2012
geadopteerd mei 2012
overleden op 7 juli 2012
Mormel werd samen met "zusje" Zwartje aangeboden op Kapaza, en ze moesten hetzelfde weekend nog weg.  Ik heb dan maar gezegd dat ze naar hier mochten komen.  Zwartje is verder geadopteerd, maar heeft helaas ook niet zo lang geleefd.  Mormel werd gevaccineerd en reageerde vreemd op het vaccin.  Het leek alsof ze blind werd en overal tegenliep, en intense verzorging heeft helaas niets opgeleverd.  We moesten op reis vertrekken en vond het verschrikkelijk om haar achter te laten, en ze is kort nadien overleden.

MOLLIE (voedster)
geboren ???
geadopteerd op 11 april 2012
overleden op 10 mei 2012
Mijn ma kende iemand die hun konijn zouden wegdoen, en ze vroeg aan mij of ik dat kon. Niet echt, maar ja, ik sprak af dat ik wel even zou kijken naar het konijn in kwestie.  Ik ging haar dus eerst niet meenemen, maar ik kon het niet over mijn hart krijgen om haar daar te laten.  Ze had ontzettend lange nagels en stonk een uur in de wind.  Ze is helaas maar een maandje bij ons geweest, waarschijnlijk sukkelde ze al langer met een blaasontsteking en onderzoek bij de dierenarts heeft dat niet aan het licht gebracht.  Het was echt een ontzettend lief konijn, die alles liet gebeuren, zoals het wassen en de verzorging en ik troost me met de gedachte dat ze hier nog een héél gelukkige maand heeft gehad, met veel loopruimte, vriendjes en liefde!

PLUISJE (voedster)
geboren ???
geadopteerd ???
overleden op 4 april 2011
Pluisje is een konijntje dat ik gevonden heb niet ver van huis.  Ik was met de fiets en zij liep de straat over, dus remmen dicht en het konijntje achterna.  Gelukkig kreeg ik de hulp van iemand die in de tuin aan het werken was, en eenmaal gevangen stak ik haar in mijn fietszak en reed naar huis.  De man wist van wie het konijn was, dus ik daar 's avonds zonder konijn naar toe, maar met de melding dat ik haar gevonden had, en ze haar bij ons weer konden komen ophalen, wat nooit is gebeurd.  Op een gegeven moment was Flopje over de draad gesprongen toen hij nog niet gecastreerd was, en is ze zwanger geraakt van 3 kleintjes, namelijk Wollie, Brownie en Sugar en ze zijn dan allemaal bij ons blijven wonen.


SUGAR (gecastreerde ram)
geboren 17 januari 2006
overleden op 17 december 2011
Sugar was 1 van de 3 konijntjes uit het oepsnestje van Flopje en Pluisje, en ze mochten allemaal hier blijven wonen.  Sugar gaf als baby altijd likjes aan bloot mensenvlees en heeft net als broer Brownie een serieuze aanval van EC gehad, maar was er goed van opgeknapt en kon toen weer buiten leven met de rest.

Heel erge headtilt door EC en verpleger Speedy

FLOPPY (gecastreerde ram)
geboren 15 augustus 2005
overleden op 31 december 2009
Floppy was een hangoorkonijn toen we hem gingen halen in de dierenwinkel maar al gauw gingen zijn oortjes staan... Hij was uiteraard nog te jong om te casteren, maar was er in geslaagd om over de draad te geraken bij Pluisje, met een maand later een nestje tot gevolg... Helaas lag hij op oudejaarsavond 2009 dood in de ren, en ik ga nooit vergeten hoe Pluisje met haar pootjes aan hem aan het krabben was, niet goed beseffend wat er met hem aan de hand was...


SOCKY (gecastreerde ram)
geboren 2005
geadopteerd op 7 juni 2005
overleden op 14 oktober 2005
We hadden Socky geadopteerd uit een konijnenopvang, en hij had zijn naam niet gestolen. Het was een jonge, niet-gecastreerde ram, maar we hebben helaas niet lang van hem kunnen genieten...

STAMPER (voedster) - MIJN ALLEREERSTE KONIJN
geboren 1998
overleden in 2005
Stampertje was een jong konijntje uit de dierenwinkel, en ik kreeg haar omdat ik alleen ging wonen van Wim, zodat ik toch niet alleen zou zijn.  Ze is heel lang alleen gebleven, maar sinds en door haar, is de konijnenliefde alleen maar groter geworden!!!Slaap zacht, lieverds!
4 KONIJNEN DIE VERDER ZIJN GEADOPTEERD
UKKIE (voedster)
geboren 1 september 2013 
in de opvang gekomen op 10 september 2013
geadopteerd op 10 september 2013
verder geadopteerd op 

Ukkie was een konijntje die op straat gevonden was, en de oogjes waren net open, dus ze was pas 10 dagen oud.  Ze is vermoedelijk door een kat uit het nest gehaald en achtergelaten.  Het was het eerste jonge konijntje dat zo bij ons in de opvang gekomen is en werd door mij met de hand verder opgevoed.  Vroeger had ze een ontzettend mooie bos haar rond haar hoofdje, maar door teveel nestdrang heeft ze die uitgetrokken en dat komt nu niet meer terug.
Kleine Ukkie, met moeite een paar weken oud

Ze sliep ontzettend graag in dit mandje (toen ze er nog inpaste...)

Ik kreeg op een dag een berichtje van een oudleerling, die dringend op zoek was naar een vrouwtje, omdat de partner van hun konijntje gestorven is... En omdat Ukkie op dat moment de enige was die beschikbaar was, en zij ook alleen zat op het ogenblik, heb ik besloten om haar te laten adopteren. Zo kan ik me meer ontfermen over zieke konijnen die hier moeten blijven wonen.
Ukkie toen ze nog een "baard" had...

SNUFFEL (voedster)
geboren 14 oktober 2008 
geadopteerd op 4 juni 2012
verder geadopteerd op 4 maart 2014
Snuffel was veel kleiner dan oorspronkelijk gedacht toen ik haar ging oppikken, en ze kreeg het steeds moeilijker met de grote Franse hangoren in de buitengroep.  Het was zelfs zo erg dat ze agressief begon te doen, en ik besloot om haar terug ter adoptie te zetten.  We hadden haar ook via de zoekertjessites gehaald omdat de kinderen niet meer naar de konijnen omkeken, maar ik moest denken in het belang van het konijn.  Ze is nu supergelukkig met één vriendje en niet met een hele hoop waar ze letterlijk en figuurlijk moest tegen opboksen...

Snuffel vertrekkensklaar met haar vriendje

TIJGERTJE (voedster)
2012
We hadden haar opgehaald bij mensen die haar wegdeden, maar helaas bleek ze absoluut niet in de groep te passen, het klikte gewoon niet, en ze is dan ook verhuisd naar iemand die net op zoek was naar een wit konijntje.

FRODO (ram)
binnengebracht januari 2008
verder geadopteerd in februari 2008
Op een dag stond hier een dame voor de deur met een konijn op haar armen, met de vraag of ik hem kwijt was... Ze kweekte grote konijnen zei ze, en deze liep heel de tijd rond haar vrouwtjes.  Ik heb hem dan maar binnengenomen, maar aangezien ik al rammen had, besloot ik om een goede thuis voor hem te zoeken.  Mijn eerste "opvang"konijn dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.