Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 10 juni 2015

50 shades of grey...

Nee, het heeft niets met de film of de boeken te maken, geen paniek!  Maar wel met het feit dat Noortje een heel zorgzame mama is voor haar 4 kleintjes, en ze hebben allemaal een ander tintje grijs!

Ze is op 23 mei bevallen, toen we nog druk bezig waren met alles te verhuizen, en ze kon in feite geen betere plaats gekozen hebben om haar nestje te maken.  Er stond een oude wijnkist met een plankje ervoor, als soort van schuilhokje en verhoogje, en ze had die plaats dus uitgekozen voor het nestje.  Ideaal, want dan hoefde ik natuurlijk het nest niet te storen om te verhuizen, en heb ik de houten kist gewoon in haar binnenhok gezet, aangezien we pas een paar dagen terug het hok van haar hebben verhuisd naar de nieuwe locatie. Het was wel even bibberen, omdat vrouwtjes soms door de stress van te verhuizen stoppen met melk geven, maar Noortje is een supermama en zorgt goed voor de kroost.  Heb af en toe wel gekeken naar de kleintjes en er eens eentje uitgehaald om te kijken of de buikjes bol waren, maar pas een paar dagen terug een grondige nestcontrole en verversen van het nestje gedaan, en er kwamen dus 4 gezonde kleine bolletjes tevoorschijn!  Hun oogjes zijn ondertussen ook al weer even open, dus ze zijn de 10 dagen goed gepasseerd.  Het geslacht is nu nog uiteraard niet te zien, daarvoor is het te vroeg, maar van zodra ze 8 weken zijn, kunnen ze op zoek gaan naar een nieuwe thuis.

We vermoeden dat Noortje net voor onze interventie om haar uit het dierenpark weg te halen moet bevallen zijn en weer gedekt.  Nu, er waren totaal geen sporen van een voorgaand nest, want ze had geen haar geplukt en er waren geen kleintjes te zien, vermoedelijk opgegeten of toch niet tot ontwikkeling gekomen door te weinig eten. We wisten dat er kans was op zwangerschap, aangezien ze samen zat met Ollie, een niet-gecastreerde ram (ondertussen wel al knippieknippie gedaan). Dus na 31 dagen in de opvang is ze bevallen, dus moet ze nu nog een 6-tal weken in opvang blijven, maar ze heeft al zicht op een nieuwe thuis!  Ik denk dat de kleintjes ook wel snel een thuisje zullen vinden!

En dan nu nog een paar schattige close-ups!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.