Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 29 april 2015

Kweken?

Het gaat er bij mij absoluut niet in waarom zo veel mensen toch beslissen om over te gaan om nestjes te hebben, om ze achteraf dan toch gratis weg te geven... Nog méér konijntjes, allemaal dieren die op zoek moeten naar een goede thuis waar ze hopelijk oud kunnen worden en sterven, maar helaas leert onze ervaring dat konijnen vaak na een paar maanden of ongeveer een jaar afgeschreven worden en bij opvangen zoals de onze terechtkomen...
Over het fokken van raskonijnen ga ik me niet uitspreken, je hebt goede en slechte fokkers, maar ik ben ABSOLUUT tegen het hebben van pretnesten, omdat de kinderen of jijzelf het wel eens leuk vinden om kleintjes te hebben.  Tja, inderdaad allemaal heel schattig, maar veel mensen hebben totaal geen besef van waar ze mee bezig zijn, wat de achtergrond van de konijntjes zijn en dat een bevalling toch ook nog wat complicaties kan meebrengen (zoals moeder die sterft in de bevalling), of de kleintjes met de hand opgevoed moeten worden... Of dat de moeders de kleintjes opeten is ook een vaak voorkomend probleem.
Dus als het aan mij ligt, liever géén nestjes...
En onze slogan blijft: ADOPT, DON'T SHOP!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.