Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zondag 29 maart 2015

De bende van Vicky

Naar aanleiding van onze tweede verjaardag willen we jullie graag ook even laten weten wie onze vrijwilligers zijn en achter de schermen dus meehelpen om de opvang draaiende te houden. Want op de één of andere manier zijn we allemaal gebeten door het konijnenvirus!!!

Zelf ga ik, Vicky, even de spits afbijten en mezelf én mijn konijnenbende voorstellen.  Ga er maar even bij zitten, want het is een behoorlijk lang verhaal geworden...

Druk bezig met de vachtverzorging

Ik heb in 1999 mijn allereerste konijn gekregen van mijn toenmalige vriend (nu man) toen ik alleen ging wonen, zodat ik toch iemand in huis had om mee bezig te zijn en tegen te praten. Mijn liefde voor konijnen is toen begonnen, maar was volgens mij al véél ouder, want ik had toen al een aardige collectie met konijnenbeeldjes, en ik was ook regelmatig in de kinderboerderij te vinden in de konijnenhoek...

Layout van twee van mijn tijdelijke opvangrammetjes Charlie & Finn

De familie konijnen is in feite altijd maar uitgebreid, met konijntjes uit de dierenwinkel, een eigen oeps-nestje maar vooral veel sukkelaars die op zoek zijn naar een goede thuis... Ik werkte ook samen met de enige konijnenopvang in België die ik toen kende (De Konijnenburcht), ik sponserde ook wat centjes aan hen, en heb ook een paar keer jonge rammetjes opgevangen die ze nog niet konden castreren omdat ze te jong waren.  Ik probeerde ook veel bij te lezen en bij te leren op het internet door een aantal opvangen in Nederland te volgen.

Met grote lieveling Speedy, die ondertussen ook overleden is... 
Met hem is de grote liefde voor hangoren en konijnen met tandproblemen begonnen!

Toen ik in 2013 de vraag kreeg om een eigen konijnenopvang te beginnen, heb ik geen moment geaarzeld en heb mezelf er meer dan 100% op gesmeten, om onze opvang uit de grond te stampen en op te bouwen tot wat ze nu is.  We waren eerst gehuisvest in de stalllingen van een boerderij, maar in november 2013 konden we daar niet blijven, en werd ik in Oostkamp de hoofdzetel en zijn we ook begonnen om met meer gastgezinnen te werken. Op die manier ben ik wat "ontlast", maar kunnen we ook veel meer konijnen helpen. En ik ben ontzettend fier van wat we in die twee jaar ondertussen allemaal bereikt hebben, uiteraard door mijn inzet, maar ook door de inzet van onze vele vrijwilligers.

Met kleine Irish, die graag likjes gaf aan mij!

En in feite is de konijnenfamilie sindsdien alleen maar groter geworden...  Daarom wil ik al mijn huidige en vorige konijnen ook even aan jullie voorstellen, het is voor mij ook makkelijker om alles op een centrale plaats bij te houden, want met al die konijnen weet ik soms niet alle details qua leeftijd... Mijn grote liefde zijn hangoorkonijnen, en sinds een paar jaar ben ik helemaal zot van Franse hangoren, vandaar dat de meeste konijnen wel FH's zijn!
Met Vlekje toen ze binnen zat wegens sore hocks

MIJN EIGEN KONIJNEN
VELVET (voedster)
geboren vermoedelijk 2016
geadopteerd op 12 januari 2017
Velvet is op dezelfde dumpplaats gevonden als Celeste.  Een paar leden van het team waren gaan kijken omdat ik nog op reis was, maar zonder resultaat.  Ik zag ze wel en kon ze na wat geduld oefenen vangen met de vangkooi. Het is een mooi klein blauw hangoortje met een speciale vacht, en aangezien er 2 van de blijvertjes overleden waren en ik toch nog een vrouwtje zocht voor Quasimodo, mocht ze hier blijven wonen. Ondertussen behoort ze tot de grote buitenbende op de konijnenkoer.

OPALE (voedster)
geboren 23 oktober 2016
geadopteerd op 12 januari 2017
Opale was één van de twee overgebleven jongen van gedumpte konijn Beatrice.  Beatrice en haar andere dochter zijn verhuisd naar Wendy, en ik was meteen verliefd op Opale, een mooi grijsblauw hangoortje met een beige neus.  Ze woonde eerst samen met Kayleigh en Moustache, maar zit nu in de grote buitenbende op de konijnenkoer.

KAYLEIGH (voedster)
geboren 17 augustus 2016
geadopteerd op 12 januari 2017
Kayleigh is het enige konijntje dat overgebleven is uit het nestje van Emmy.  Emmy werd binnengebracht omdat ze constant zwanger was door de wilde konijnen, en de katten altijd met de jongen gingen lopen.  Helaas is Emmy een week na de bevalling overleden aan gasbuik, en was het mijn taak om de jongen met de hand groot te brengen.  Ik had al eerder een konijntje van 10 dagen oud opgevoed, maar dit is wel mijn record.  Ze was een hangoortje zoals haar mama, maar uiteindelijk zijn haar oortjes recht gaan staan.  Ze woonde al een tijdje samen met Moustache en ik vond het wel leuk om dit konijntje ook hier bij mij een thuisje te geven. Na de herorganisatie woonde ze bij de buitenbende op de konijnenkoer, maar dat vond ze niet zo plezant en leeft nu alleen op het eerste gedeelte van de koer...

FLEUR (voedster)
geboren 17 juni 2015
geadopteerd in december 2016
Opnieuw een FH vrouwtje dat niet aardde in de groep van Wendy, die bij mij is terecht gekomen en meteen goed lag in de groep.


LEYLA (voedster)
geboren 2014
geadopteerd op 3 december 2016
Leyla is een mooi witoorkonijntje dat in de opvang is gekomen, maar waar na een maandje nog niemand interesse in had.  Ze kwam van bij een hobbyfokker die stopte, en ik was meteen verliefd op haar.  Aangezien Flokje overleden was en Yada alleen kwam te zitten, was ze de ideale partner voor hem. Nu is ze één van de dominantere dames in de konijnengroep...


DAHLIA (voedster)
geboren 
geadopteerd op september 2016
Dahlia komt van bij Wendy, omdat het daar niet klikte in de groep.  En omdat ze weet dat ik ook verzot ben op Franse hangoren, en een magpie al langer op mijn verlanglijstje stond, mocht ze naar hier komen om te proberen in mijn groep.  Dahlia gedroeg zich heel bang in het begin, en vluchtte steeds weg.  Gelukkig is de ren groot genoeg om zich te kunnen verstoppen voor de andere konijntjes.  Geleidelijk aan heeft ze wel haar plekje gekregen in de groep, maar ze blijft op haar hoede, dat de andere (vooral de dames, meer bepaald alfavrouwtje Mirabelle) haar niet kunnen aanvallen... Uiteindelijk hebben we haar toch uit de groep moeten halen, omdat ze op 11 november 2016 een grote bult op haar rug had, wat vol etter bleek te zitten.  Na anderhalve maand revalidatie is ze zo goed al genezen, en woont ze nu op de konijnenkoer met Jada.


JADA (ram)
geboren mei 2016
geadopteerd op 2016
Jada komt van bij de fokker waar we de grote konijnenflats van hebben overgenomen.  De laatste van zijn konijntjes zou hij doden omdat hij geen mensen vond om ze over te nemen. Ik nam de laatste 4 vrouwtjes over, en zou het halfblindje zelf houden.  Uiteindelijk bleek het om een ram te gaan, die eerst een tijdje heeft samengewoond met Flokje, maar na de dood en de castratie nieuwe vriendinnetjes gekregen heeft.  Hij heeft de taak van burgemeester van de konijnenkoer overgenomen van Flokje.

PEARLY (voedster)
geboren februari 2016
geadopteerd op 20 april 2016
Pearly sprong in mijn oog toen ik foto's op Facebook zag verschijnen.  Ik had altijd al een witoortje willen hebben, en toen ik zag dat ze nog blind was op de koop toe, wist ik dat ze bij mij hoorde.  Ze zat in Merksplas, maar vond gelukkig iemand uit Temse om ze naar dar mee te nemen, zodat de afstand een stuk korter was om haar op te halen. Ze heeft zichtzelf uitgenodigd bij de blijvertjes Lars en Eleni en ze waren héél gelukkig samen met z'n drieën. Toen Eleni en Lars kort na elkaar stierven, bleef ze alleen over.  Ik probeerde haar te koppelen aan twee andere konijntjes, maar dat lukte niet. Nu zit ze samen met een hele hoop andere hangoren in mijn buitenbende.
BLIJVERTJES IN DE OPVANG 
(die ik ook als mijn eigen konijnen beschouw)
FEANORA (voedster)
geboren in februari 2014 
in de opvang sinds 21 juni 2016
geadopteerd op 
Feanora werd gevonden op een gekende dumpplaats in regio Kortrijk.  Ik moest die dag toevallig in de buurt zijn, en besloot om toch maar even langs te rijden, want je weet maar nooit... En ja hoor, ik zag daar een bruin konijntje langs de toegangsweg zitten... Ik kon haar vrij snel in de vangkooi lokken, en het was duidelijk waarom ze gedumpt werd: grote tandproblemen!!!
Haar snijtanden werden verwijderd op 15 juli 2016 en op 2 september 2016 werd ze geopereerd omwille van een abces aan haar tanden, maar genas heel snel. Op 27 maart werd haar laatste snijtand die terug gegroeid was, uitgehaald.
In mei had de vrijwilliger het deurtje van het verblijf niet goed dichtgedaan, en ze was "ontsnapt" op de konijnenkoer. Samen met vriendje Peyton liep ze vrolijk rond, en het klikte wonderwel met de andere konijnen.  En daarom vormen ze nu een gezellig buitengroepje.  Ze stond nog zolang ter adoptie, maar ik wist wel dat konijnen met tandproblemen weinig kans maken, dus is ze omgetoverd tot een blijvertje... Nu woont ze met een hele hoop andere konijnen op de konijnenkoer.


Orsino (ram)
geboren in  
in de opvang sinds 12 februari 2017
geadopteerd op 

Orsino is een langharig konijn dat werd afgestaan wegens scheiding.  Langharige konijnen zijn ook niet echt goed in trek om te adopteren.  Woppy was na de dood van Lapino en Lemmy alleen gevallen, en de partners die ik voor haar uitgekozen had, moest ze niets van weten.  Tot ik het een paar dagen laten probeerde met Orsino (ons beertje), en het was meteen grote liefde. Op zich een gezond konijntje, maar door zijn speciale vacht geraakt het toch wel snel in de klit... Hij is nu ook één van de mannetjes in de buitengroep na de reorganisatie van de opvang tijdens de zomer van 2017.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WOPPY (voedster)
geboren op ???
in de opvang gekomen op 26 september 2015
geadopteerd op 26 september 2015
Woppy komt van bij een grootschalige fokker in Nederland. Ze kwam terecht bij iemand met slangen, en zou levend gevoerd worden aan de slangen, omwille van haar handicap.  Hij had blijkbaar meer konijnen gehad dan verwacht, en bijgevolg voer genoeg voor de slangen voor de komende tijd, dus moest ze weg.  Ze werd op Marktplaats aangeboden als slangenvoer... Ze werd opgehaald door een lieve dame, die haar op een konijnengroep plaatste.  's Morgens voor ik op bijscholing naar Nederland ging, zag ik de advertentie en besloot te reageren.  Ze zat in Arnhem, een halfuurtje van waar ik zou zijn de ganse dag.  Ik stelde voor aan de redster om haar tot bij mij te brengen, zodat ze mee kon naar de opvang, om hier te blijven wonen.  Ze is vrij snel gekoppeld aan Lapino, een andere blijver uit de opvang, en sindsdien zijn ze onafscheidelijk! Woppy was zo'n 5 maand oud toen ze bij ons aankwam, en ik ben blij dat ik haar een mooi leven kan geven! Na de dood van Lapino had ze nog andere vriendjes, maar ze had geen geluk want die stierven vrij snel.  Ze woonde in de grote buitengroep en had daar haar eigen verblijf, maar op 9 november 2017 heb ik haar binnen moeten halen omwille van EC.

JULIETTE (voedster)
geboren in januari 2014
in de opvang gekomen op 17 augustus 2015
geadopteerd op 17 augustus 2015
Juliette werd gratis aangeboden op een zoekertjessite, omdat ze geen oortjes had.  Ik dacht bij mezelf:"Die moet ik gaan ophalen, want waar komt ze anders terecht???"  En dus heb ik dat maar gedaan.  Voor de rest is ze heel lief en aanhankelijk, maar door haar oortjes kan ze niet naar buiten.  Ze woont nu voorlopig alleen in een buitenhok op de konijnenkoer en hopelijk komt er binnenkort ook nog een keer een sukkelachtige ram binnen om haar gezelschap te houden!

De konijntjes die ooit bij ons gewoond hebben, maar helaas al overleden zijn, vind je hier:  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.