Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 26 april 2014

Update over de grote groep

Bij deze nog even een update van de grote groep van 5 konijnen die we "dringend" moesten ophalen, die er uiteindelijk 11 bleken te zijn...  Meer info over het verhaal vind je hier: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.com/2014/04/en-toen-waren-ze-met-veel.html

Marie zit ondertussen weer in Oostkamp.  Hoogst waarschijnlijk zal ze over een tweetal weken moeten bevallen.  Ze had bij het ophalen een nestje van zo'n weekje oud, dus het is bijna zeker dat ze weer gedekt zal zijn... Helaas heeft ze haar kleintjes verstoten door de stress van het verhuizen.  Eline, ons gastgezin in Loppem, heeft ze proberen verder met de hand op te voeden.  Helaas hebben twee van de vier het niet gehaald, maar gelukkig doen de twee andere het wel héél goed!  Ze beginnen ook al zelfstandig van hun waterflesje te drinken, en ook het andere voer gaat er stilaan in.
Aangezien het opvoeden van kleine konijntjes met de hand zo'n hechte band schept (heb ik ook gemerkt met Ukkie), is er heel veel kans dat deze kleintjes bij Eline gaan blijven wonen.

Maar niet getreurd, binnenkort hebben we nog meer kleintjes ter adoptie, want zowel Robien als Odah zijn afgelopen dinsdag bevallen... Beide dames hebben we zo snel mogelijk bij de mannen weggehaald, en geplaatst in onze verschillende vestigingen, zodat ze in alle rust konden bevallen en hun kroost opvoeden.

Odah verblijft bij Els in Aalst op dit ogenblik. Dinsdagmorgen deed ze het hokje open, en zag dit: een hoopje haar, maar op het eerste zicht nog geen kleintjes...
Ze liet Odah verder met rust, en ging 's anderendaags nog een keer piepen.  Een hoopje kleine konijntjes... Er lagen geen dode kleintjes in, maar blijkbaar telde ze 8 kleine "wormpjes"...
Na een tweetal dagen begint stilaan de vacht al wat meer te groeien, en beginnen de kleuren zichtbaar te worden.  Het konijntje bovenop (met grijs) is het dikkerdje van het nest.  Volgens mij schuift die altijd als eerste aan als het voedertijd is!!!
En tenslotte is dit nog een fotootje van gisteren van het nestje.  Odah is een heel plichtsbewust moedertje, dus we hopen dat ze goed voor haar kleintjes blijft zorgen, en dat ze allemaal mogen opgroeien tot sterke konijntjes!

Mama Odah aan het knabbelen van haar groentjes!

En ook Robien is op dinsdag bevallen in Drongen.  Maandagavond waren we daar om alle dozen van de beurs te stockeren in de garage, en had ze in de loop van de dag al een nestje gemaakt met haar haar.  En op dinsdag was het dus zover.  Op het eerste zicht waren het er een stuk of 5-6.  Er lag al eentje buiten het nestje, en die heeft het ook niet gehaald helaas.  Ze worden ook hier nauwlettend in de gaten gehouden, en we krijgen ook regelmatig een update binnen.  Ook in dit nestje zit een klein profiteurke, dat wel al 3x zo dik is als de rest!!!


En dan nog even wat over de mannen van de groep... Ze zitten nog allemaal bij Eline, ons gastgezin in onze mooie geïmproviseerde ren.  Nog even een paar sfeerbeelden.  Normaal gezien plannen we de castraties van de overblijvende heren volgende week, en Pluto (de grijs-beige hangoor) mag normaal gezien woensdag naar zijn nieuwe thuis vertrekken!
Noah zit nu ook tijdelijk in Oostkamp, aangezien hij serieuze wonden had op zijn pootjes.  We wisten op het eerste zicht niet meteen wat er aan de hand was, en na doktersbezoek bleek het dus om mijt te gaan. Sowieso moest iedereen mee behandeld worden met Stronghold, dus dat is ondertussen ook al weer gebeurd.  Helaas dus weer serieus wat extra kosten voor deze groep van 5 (die ondertussen uitgebreid zijn naar zo'n 20 konijnen...)
De rechterkant valt nog "mee"
De linkerkant is een stuk erger
Veel wondjes, waarschijnlijk ook door het vele krabben omwille van de jeuk...  Hij krijgt nu dagelijks een laagje zalf hierop, zodat alles snel kan genezen.

Van zodra we meer informatie hebben over de kleintjes, posten we dit uiteraard ook op onze blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.