Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 4 april 2014

En toen waren ze met... VEEL!

Een goeie week geleden kregen we een mailtje van iemand die hun 5 konijnen dringend weg wilden doen, omdat ze te veel problemen kregen met hun buren.  Zelf was ik er een weekendje tussenuit, en kon pas op zondag terugmailen.  We zitten redelijk vol, maar 5 konijnen moesten wel nog lukken, aangezien we een paar gastgezinnen hadden.  Ik nam ook contact op met Eline, die trouwens in dezelfde straat woonde waar we moesten gaan ophalen, en ze was bereid om mee te helpen deze konijnen op te vangen.
Ik sprak bij haar af, zodat we dan samen de konijnen konden gaan oppikken.  De konijntjes liepen vrolijk rond in de tuin, en we konden ze gelukkig vrij snel naar hun buitenren drijven.  En toen begonnen we te tellen:4, 5 , euh, er lopen er nog meer rond?  Bleek het dus in totaal om maar liefst 7 konijnen te gaan, en blijkbaar hadden ze 's morgens pas ontdekt dat er ook nog een nestje in het hok lag...  Twee dode konijntjes erbuiten, en 4 konijntjes met al vacht in het nestje zelf, lekker warm.  OMG, daar hadden we dus absoluut niet op gerekend!!!  Elf konijnen i.p.v. 5 is wel een serieus verschil. Normaal gezien gingen de mensen nog wat overschrijven, want het zal ons ook weer handenvol geld kosten natuurlijk...
We staken de konijnen één voor één in de transportbakjes (ik had er 2 voorzien, ik dacht 2 en 3 voor een korte rit moet wel lukken) en het nestje in een doos.
Het hok werd dan wat uitgekuist en verzet (dikke laag kak in het onderste gedeelte, gelukkig was het nog niet al te warm), maar het bleek uiteindelijk niet in de auto te kunnen omwille van het puntdak.  Dus dan maar terug naar Eline, om de auto met aanhangwagen te halen om het hok mee te krijgen.
Eenmaal daar aangekomen, stelde zich een volgend probleem.  Het hok had geen deuren langs de onderkant, dus we moesten nog een ren voorzien... Gelukkig lag er behoorlijk wat materiaal in de tuin, zodat we met golfplaten in te graven, onderstaande constructie hebben gemaakt voor die konijnen!  We hadden om 19u afgesproken om de konijnen op te pikken, en tegen 21u kon ik eindelijk naar huis toen de konijnen allemaal geïnstalleerd waren.

Het hok met een ruime ren voor de 7 konijnen

We hebben ze toen gewoon weer allemaal samen gezet, want het was te laat om alles nog uit te zoeken, en ook de baby's werden op hun plaats gelegd in het nestje...  De volgende dag ging ik in de late namiddag weer kijken om ze allemaal op geslacht en gezondheid te checken.  Maar er was ondertussen wel het een en het ander gebeurd... Twee kleintjes lagen beneden op de grond, lekker in het zonnetje wel, en de mama zat achter het hok met nog een kleintje.  Het vierde lag in het hokje...

Twee kleintjes op de voorgrond, met de mama tussen de panelen en het hok.
We hebben daarna het hok vooruit geschoven, zodat ze zich niet meer konden vastlopen.

De kleintjes, ongeveer een weekje oud

Het vierde kleintje nog in het hok

Ik heb ze dan maar allemaal samengelegd in het hokje, zodat we in alle rust de konijnen konden bestuderen!

En dit vond ik ook zo schattig, dat kleine pootje

En dit zijn dan alle konijntjes even op een rijtje!  Conclusie was dus 1 gecastreerd mannetje, 3 niet-gecastreerde rammetjes en 3 vrouwtjes.  Alle vrouwtjes blijven voorlopig in quarantaine omdat er dus héél véél kans is dat ze allemaal zwanger zijn...
Lowie - ram - 6 maand oud
bruine hangoren, langharig ros met kleine zwarte vlekjes en rosse moustache
Nog niet gecastreerd

Marie - voedster - 6 maand oud
halfhangoor, eerder wit, weinig kleur, bruine oren, donker- en lichtbruine neus
Heeft nu nestje van 4 kleintjes, maar veel kans dat ze opnieuw gedekt is

Noah - ram - 6 maand oud
langharig met bruine hangoren, vooral wit met bruine streep op rug
Nog niet gecastreerd

Odah - voedster - tussen 1 en 2 jaar
volledig bruin, geen hangoor
Veel kans dat ze zwanger is, dus ze blijft nog even in de opvang

Pluto - gecastreerde ram - 2 jaar
Beige hangoor met zwart (beetje harlekijn), is de tamste van de groep


Quatro - ram - 6 maand
Witte buik met bruine rug
Nog niet gecastreerd

Robien - voedster - 6 maand
Geen hangoor, niet langharig (buiten beetje aan het hoofdje)
Veel kans dat ze zwanger is, dus ze blijft nog even in de opvang

AL DEZE KONIJNTJES ZIJN TER ADOPTIE!!!
De mannetjes moeten wel nog gecastreerd worden, dit gebeurt kort na de paasvakantie.  Daarna moeten ze nog 2 weken apart zitten voor ze bij een vrouwtje kunnen (tenzij het vrouwtje gesteriliseerd is)

Nog een paar foto's van de konijntjes in hun perk...
Robien

Lowie

Noah

Pluto

Odah en Quatro
(en de kleintjes van Marie)

1 opmerking:

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.