Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 28 april 2014

Laatste nieuwsjes uit de opvang!

Ondertussen loopt de maand op zijn einde, en we hebben weer een paar nieuwsjes te vertellen!

De wachtlijst is serieus ingekort, aangezien iemand alle konijnen in het asiel is gaan ophalen om te plaatsen in zijn grote weide.  Ik hoop maar dat hij eraan denkt om de mannetjes te castreren, of binnen de kortste keren loopt het daar vol!

En we hebben nog een nieuw konijntje op de wachtlijst staan, namelijk Lapino, een gecastreerde ram van zo'n 4 jaar oud.  Hij moet weg wegens allergie.  Hij heeft wel iets langere haren dan een normaal konijn, dus kan het wel zijn dat hij af en toe gekamd moet worden.

Gisteren is er nog een hangoormannetje binnengekomen in Oostkamp, namelijk Jules.  We moeten nog de castraties gaan inplannen voor al die mannen die nu in de opvang zitten, zodat ze ook snel een nieuwe thuis kunnen opzoeken! Jules is een lieve hangoor van 4 jaar oud en heel aanhankelijk!
De lieve foto die we doorgestuurd kregen

En hij voelde zich meteen al thuis, en maakte kennis met Jennifer in het grote hok, en Flokje en Kandra die loslopen in de tuin.

We hebben de afgelopen week weer een paar adopties gehad!
Indy heeft eindelijk een goede thuis gevonden, na een héél lange periode in de opvang, en we hebben al een update gekregen dat alles in orde is ondertussen.  Hij is al dikke vriendjes met zijn liefje!  We zijn blij dat hij eindelijk na 9 maanden in de opvang eindelijk op zijn pootjes terecht is gekomen!

Kandra is ook met haar poep serieus in de boter gevallen, want ze mag blijven wonen bij Vicky, en krijgt de vrijheid in de tuin.  Maar aangezien ze dezelfde trekjes vertoont zoals haar grote lieveling Speedy, is er ook veel kans dat ze binnen mag wonen... En zeg nu zelf, wie zou zo'n schatje niet in huis willen???

En ook Alizee is ondertussen in Oostkamp gekoppeld aan haar vriendje uit Ekeren, en stelt het ondertussen behoorlijk goed. Alleen ben ik vergeten om nog een foto te nemen toen ze hier was, maar ik ben er zeker van dat haar adoptie-ouders wel nog eentje zullen doorsturen.  En het grappige is: haar oren gaan in feite alle richtingen uit, soms is ze een hangoor, soms is ze een vlinder...

Tot slot verhuisde ook schatje Diesel.  Op de beurs was er heel veel interesse in hem, maar uiteraard kunnen we hem maar één keer laten adopteren!  Hij is trouwens ook tijdens het paasweekend geopereerd en zijn z'n snijtandjes uitgehaald, maar heeft verder geen problemen met eten.  Uiteraard moet het wat fijn gesneden worden, maar dat komt zeker dik in orde!
We zijn blij dat de adopties weer vlot lopen, en er zijn ook al weer een paar reservaties!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.