Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 10 augustus 2018

Hoe ons te contacteren???

We merken dat we op allerhande wijze vragen krijgen omtrent de konijnen en adoptie.  Daarom willen we nog even de do's en don't van ons te contacteren even op een rijtje zetten, zodat we er zeker van zijn dat de vraag goed terecht komt.

1. NIET VIA DE TELEFOON
Aangezien we ook nog werken buiten de opvang, en een huishouden hebben met nog andere mensen en dieren, kunnen we jullie niet altijd te woord staan aan de telefoon.  Bovendien hebben we ook in onze vrije tijd de handen meer dan vol met het verzorgen van de konijnen, het verschonen van de hokken en dergelijke meer, dat we ook niet altijd in de mogelijkheid zijn om de telefoon op te nemen.  Dat is ook de reden waarom ons nummer niet openbaar op de website te vinden is.

2. NIET VIA REACTIES OP DE BLOG
Er komen ook soms (anonieme) vragen binnen als reactie op een post of pagina op onze blog.  Deze reacties worden maar sporadisch bekeken en gepubliceerd en daarom zien we dus niet altijd meteen deze vraag. Dit is dus zeker niet de beste manier om ons te pakken te krijgen!

3. VIA DE PRIVE CHAT OP FACEBOOK
Ik krijg ook regelmatig vragen binnen op mijn persoonlijke Facebookaccount, maar het probleem is dat ik dat via FB niet goed kan bijhouden, in tegenstelling tot de messenger-berichten op de pagina van Het Vrolijke Konijnenhol zelf. Dan kan ik alles makkelijker terugvinden, omdat het dan ook centraal staat en ik niet alle privé berichten moet doorspitten omtrent de vragen en dergelijke.

4. VIA MAIL
Via mail kun je ons het beste bereiken, maar hou er rekening mee dat in tijden van drukte (zeker in de zomerperiode) er een paar dagen over kan gaan voor je een reactie krijgt op je mail. We doen uiteraard ons best om zo snel mogelijk te reageren, zeker als het om een noodgeval zou gaan.


5. VIA DE FACEBOOKPAGINA
Via onze Facebookpagina zijn we ook bereikbaar, dit wordt beheerd door Vicky in Oostkamp.

Nog even een paar algemene opmerkingen (overgenomen van eerdere contactpagina):

Er is een reden waarom zowel ons telefoonnummer als adres niet op onze site staan, gelieve hier dan ook rekening mee te houden!

We werken enkel op afspraak, omdat we de opvang enkel als hobby doen, en er dus ook nog een full-time job op nahouden.
Ten tweede is het soms zo dat we druk bezig zijn met de verzorging van de konijnen of dat we bezig zijn met koppelingen of adopties, en dat we dan in feite gestoord worden als de telefoon gaat.  Bij het sturen van een mailtje kunnen we in alle rust de gegevens van het konijn opzoeken en je zo te woord staan.  We zijn proberen zo vlot bereikbaar te zijn via mail of Facebookberichtjes (enkel beheerd door Vicky uit Oostkamp).
En bovendien hebben we ook nog een leven naast de konijntjes, en moet er ook ander werk gedaan worden.  We runnen de opvang puur als hobby, waar héél véél tijd en energie in kruipt.
Ten derde kunnen we op die manier meteen de afspraak in de agenda inplannen, bij een telefoongesprek terwijl we met andere dingen bezig ben, kan het zijn dat we dit uit het oog verliezen.
Waarom staat ons adres niet openbaar op deze blog???  Dit vooral om te vermijden dat er hier konijnen aan de deur afgezet worden zonder extra informatie...  In de meeste gevallen zitten we op onze maximale capaciteit, en willen we voldoende ruimte en aandacht geven aan de konijnen en willen we graag kunnen inplannen waar de konijnen terecht kunnen van de opvanggezinnen. En bovendien krijgen we graag zoveel mogelijk informatie over het konijn in kwestie, zodat we het in de best mogelijke omstandigheden kunnen opvangen.
Het is uiteraard wel mogelijk om de opvang in Oostkamp te bezoeken en de konijntjes te bekijken, maar enkel op afspraak (via mail uiteraard) en ook bij uitzondering, omdat we onze vrije tijd ten volle willen spenderen aan de verzorging van de konijntjes.

Mensen die konijnen willen afstaan, kunnen terecht op deze pagina voor meer informatie voor de procedure: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/p/wachtlijst.html We zijn helaas niet in de mogelijkheid om van vandaag op morgen meteen te helpen, maar we proberen altijd voor een snelle oplossing te zorgen als het enigszins mogelijk is.  We sturen een vragenlijst door om zoveel mogelijk informatie over het konijn te krijgen.  We nemen konijnen binnen op basis van het terugsturen van de vragenlijst, en kijken bij wie van de gastgezinnen er enigszins plaats is.

2 opmerkingen:

 1. Hallo,
  Onze 2 dwergkonijnen zijn na meer dan tien jaar happy life gestorven. We zijn van plan om een paar cavia's en evt. nieuwe konijntjes te houden. We willen graag opvangdieren een nieuwe thuis geven. Wanneer zouden we eens kunnen komen kijken aub?. We wonen niet ver (Torhout). Grts, Jo en Manfred

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het beste is om me te mailen of berichtje via Facebook te sturen om verder af te spreken.

   Verwijderen

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.