Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 26 maart 2018

Konijnenrassen met bijzondere haarstructuren:

Angora

Dit ras moet iedere dag zorgvuldig geborsteld worden, om klitten te voorkomen. Het konijn zal ook geknipt of geschoren moeten worden, dit ongeveer eens in de drie maanden. Angora konijnen zijn er in veel verschillende kleuren.
Afbeeldingsresultaat voor angora konijn

Rex


Het is een goedaardig dier dat een fluweelzachte haarstructuur heeft. Bij een rex staat de vacht bijna loodrecht op de huid. De vacht is tussen de 15 en 18mm. Door de onderwol is de beharing zeer dicht en gelijkmatig en voelt de vacht fluweelzacht aan. De rex kent ontelbaar veel kleuren, zowel effen als wildkleuren.
Afbeeldingsresultaat voor rex konijn

Satijn

Dit ras is zeer geschikt voor kinderen, omdat de konijnen rustig en goedaardig zijn. Het satijnkonijn word in veel verschillende kleuren gefokt maar ivoor en oranje zijn het meest populair.
Afbeeldingsresultaat voor satijn konijn

Voskonijn

Dit ras is de ideale oplossing voor mensen die een (half)langharig konijn willen hebben. Een voskonijn heeft veel minder verzorging nodig dan een angora. De voskonijnen worden in verschillende kleuren gefokt, de meest populaire kleur is wit met blauwe of rode ogen.

Afbeeldingsresultaat voor vos konijn

bron: www.konino.nl
foto's: google, konino, wikipedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.