MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

maandag 19 maart 2018

Kleine konijnenrassen

Klein Chinchilla

Dit is een vriendelijk ras, maar toch zien we de kleine chinchilla nog niet vaak als huisdier. De kleuren van de klein chinchilla zijn: Grondkleur - Blauw, Tussenkleur - Wit met zwarte rand en Dekkleur- Lichtgrijs met zwarte ticking. De kleine chinchilla word tussen de 2,7 en 3,3 kilo.
Gerelateerde afbeelding

Klein Lotharinger

Dit is een populair ras, de klein lotharinger is levendig en goedaardig ras. Het gewicht van een klein lotharinger is 2 tot 3 kilo. De oren zijn gekleurd, de snuit heeft een vlindertekening, er loopt een aalstreep over de rug van de oren naar de staart en aan de zijkant heeft hij vlekken die mooi rond gevormd zijn.
Afbeeldingsresultaat voor kleine lotharinger konijn

Tan

Dit is een erg vriendelijk ras en word dan ook veel als huisdier gehouden. De meest voorkomende kleuren zijn bruin met lichtbruin en zwart met bruin maar hij kan ook voorkomen in de kleuren: blauw met bruin of gouwenaar met bruin. Het bruin komt over de hele onderkant voor, achter de oren en in de kring rond de ogen. Een tan word ongeveer 2,5 tot 3 kilo.
Afbeeldingsresultaat voor kleine tan konijn

Thrianta

Dit ras is ontstaan in de 2de wereldoorlog in Drenthe en Thrianta is de oude benaming voor Drenthe. De thrianta heeft een vriendelijke karakter en dat maakt hem geschikt als huisdier. De Thrianta is oranjerood met donkerbruine ogen. Het gewicht van een Thrianta is tussen de 2 en 3 kilo.

Hollander


De hollander zien we heel vaak als huisdier, dat heeft hij te danken aan zijn leuke uiterlijk. (2 gekleurde kopplaten, die de ogen, wangen en oren omsluiten en een gekleurd, achterste deel van het lij) Er bestaan heel veel kleuren hollanders zelfs in driekleur.

Steenkonijn

Het Steenkonijn is een oud Belgisch ras. De naam Steenkonijn
is afkomstig van de vlaamse maateenheid 'steen' dat 3,5kg betekend,
het gewicht van een Steenkonijn.
Het karakter van het Steenkonijn is actief en zeer nieuwsgierig!
De kleur van de vacht herinnert aan de wilde afkomst. Er bestaan 3 varianten in deze complexe ticking: konijngrijs, ijzergrauw(zwartgrijs), haaskleurig(rossigzwart).
Afbeeldingsresultaat voor steenkonijn

Klein Zilver

Dit is een pittig en levendig ras, het klein zilver ras bestaat al heel erg lang. Door zijn temperament is dit ras minder geschikt als huisdier. De haren van een klein zilver zijn bijzonder te noemen, als de dieren 5 a 6 weken zijn vind er verandering van de pelskleur plaats. De verzilvering begint op de neus en zet zich voort over de rest van het lichaam.
Gerelateerde afbeelding

Hulstlander

Dit ras heeft een witte vacht en lichtblauwe ogen, het ras bestaat nog niet zo lang en is afkomstig uit Nederland. Ook de hulstlander is een temperamentvol ras en dus minder geschikt als huisdier voor kinderen. De pels van de hulstlander is zeer dicht en rijk aan onderwol. Word tussen de 2 en 2,75 kilo.

Afbeeldingsresultaat voor hulstlander konijn

Rus

Russen zijn vriendelijk en rustig, dus zeer geschikt als huisdier. De rus heeft alleen gekleurde extremiteiten, dus op zijn snuit, oren, poten en staart. De extremiteiten kunnen zwart, blauw en havanabruin zijn. Een rus word ongeveer 2,5 tot 3 kilo.
Afbeeldingsresultaat voor rus konijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.