Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 5 februari 2018

Succesvolle opvang

Ik zag onlangs deze tekening passeren, en besloot om deze ook maar eens te delen op onze blog...
Veel mensen zien inderdaad dat wij een succesvolle opvang zijn, zowat één van de grootste van België... Vorig jaar zijn er maar liefst 440 konijnen binnengekomen in beide vestigingen, dus we hebben voor heel veel konijnen in 2017 het verschil kunnen maken...
Maar de reden waarom wij zo succesvol zijn, daar wordt meestal te weinig aan gedacht...
Het is zeker niet vanzelfsprekend om een opvang te runnen naast een fulltime job, de blog bij te houden, mails beantwoorden, konijnen registeren, mee naar de dierenarts rijden en dergelijke meer. Nee, het vraagt dag en nacht inzet van mijzelf en de medewerkers om te staan waar we nu staan.

Volharding: we blijven elke dag hard werken om van de opvang een blijvend succes te maken, met vallen en opstaan. Anders zouden we het al lang opgegeven hebben...

Mislukking: soms maken we keuzes die uiteindelijk niet de juiste keuzes bleken te zijn

Opoffering: We moeten ook veel van onszelf opofferen en het grootste deel van mijn vrije tijd gaat naar de konijnen.  Soms moet ik wel even op mijn eigen rem gaan staan, om ook nog wat te ontspannen...

Teleurstelling: Ook dit hoort erbij, als we helaas weer het deksel op de neus krijgen bij een sponseringsaanvraag, of mensen die niet meer reageren op onze mails als er plaats is om hun konijnen binnen te brengen.  Dan vraag ik me altijd af wat er met de konijnen is gebeurd... Of konijnen die helaas komen te overlijden, nog voor we ze echt aan een nieuwe thuis hebben kunnen helpen.  Het is zo jammer dat het hen niet gegund was...

Discipline: Het vergt ook veel discipline en planning om alles rond te krijgen. Er zijn zo van die weken dat het ontzettend druk is op het werk met extra vergaderingen, en dan kan het wel zijn dat ik niet helemaal rondgeraak met alles. Maar uiteraard zorgen we ervoor dat ze voldoende hooi, voer en drank hebben, dag in dag uit!

Hard werken: Elke dag opnieuw moeten we de konijnen eten geven, waterflessen vullen, zieke konijnen verzorgen en medicatie toedienen.  Het grootste werk is uiteraard het poetsen, wat hier in Oostkamp met een goede 30 hokken niet altijd evident is eigenlijk... En vooral als de gezondheid even niet meezit, moeten we er toch zijn voor de konijnen.

Toewijding: Ik zou me absoluut geen leven zonder konijnen kunnen indenken, want ik zet me dagelijks met hart en ziel in om het welzijn van de konijnen te verbeteren.  Dat is ook de reden waarom er zo vaak berichtjes komen op de blog, in de hoop dat we ooit een aantal zaken de wereld uit kunnen helpen qua misverstanden bij de konijnen... Ooit komt het er van, ik hoop van het nog te mogen meemaken dat er geen dieren meer verkocht zullen worden in winkels...

Vandaar dus dat maar een topje van de ijsberg zichtbaar is, maar dat er nog zoveel andere factoren meespelen die bijdragen aan ons succes...
Uiteraard zijn we ook blij dat we jaar na jaar zoveel konijnen kunnen helpen aan een nieuwe thuis, en dat we mensen vinden die deze konijnen een mooie 2de kans willen geven!
En uiteraard blijven we ons ook elke dag opnieuw met hart en ziel inzetten voor de konijnen, zelfs al hebben we zelf een mindere dag, de liefde van de konijntjes maakt veel goed!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.