Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 7 februari 2018

Abces

Willens nillens heb ik ondertussen al heel veel ervaring met abcessen... Niet evident bij konijnen omdat het om héle dikke pus gaat en zeker niet vloeibaar is... Nu Dahlia eindelijk weer van haar rugabces af is, heb ik een nieuwe patiënt om te verzorgen.  Helaas zit het op een moeilijke plaats, ik had vooral ervaring met rugabcessen eigenlijk... Deze vondeling uit Antwerpen was al een hele tijd bij haar huidige eigenaars, die ze wilden koppelen aan hun 2 rammen. Helaas draaide dat ondanks verschillende koppelingsstappen niet goed uit, en kreeg het vrouwtje een bijtwonde aan haar oog. Na meerdere doktersbezoeken bleek de wonde maar niet te genezen, en werd ze met pijn in het hart aan ons afgestaan voor verdere verzorging en uiteindelijk adoptie als ze helemaal opgeknapt is.

Konijn voor de behandeling
Het witte etterkorstje kwam er makkelijk af, maar dan was het uiteraard niet evident om de onderliggende etter zoveel mogelijk te verwijderen al duwend en spoelend...

Konijn na de behandeling
De wonde werd zo goed mogelijk uitgespoeld en de etter verwijderd.  Dit moet dagelijks herhaald worden om zo hopelijk de verdere infectie tegen te gaan.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.