Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zondag 29 oktober 2017

Nieuwe website voor huisdieren

Vrijdag hoorde ik in het nieuws dat Vlaanderen en meer bepaald het departement Omgeving een website heeft gelanceerd met heel veel informatie over het houden van diverse huisdieren. De website is in het leven geroepen om mensen beter te informeren als ze zouden beslissen om een bepaald dier in huis te nemen, in de hoop dat zo minder dieren in de asielen en opvangen terecht komen.
http://www.huisdierinfo.be/
Zo vertellen ze waar je bepaalde dieren kan kopen (gelukkig prijzen ze ook opvangen en asielen aan), hoeveel de aanschaf en onderhoud kost, en wat het dier verder nodig heeft qua voeding, verzorging, huisvesting en zo meer.
En nu maar te hopen dat er minder dieren impulsief aangekocht worden, en dat er dan ook effectief minder gedumpt worden of afgestaan worden.
Helaas staat er nog niets op over konijnen, maar wat ik ondertussen gelezen heb over de cavia, lijkt me toch wel interessante en juiste informatie te zijn. Er staat ook een downloadbaar boekje bij als PDF met nog extra uitleg en foto's.
http://www.huisdierinfo.be/cavia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.