Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 14 oktober 2017

Bunny basics

Mensen staan vaak onvoldoende stil bij de aanschaf van konijnen, met alle gevolgen vandien voor onze opvang... Terwijl we vroeger nog eens wat hokken vrij hadden, is dat al lang een utopie, en we moeten alleen maar hokken bij zetten m ze allemaal te kunnen huisvesten... Daarom ook nog even deze oproep:"Bezin eer je begint!", want konijnen zijn geen evidente huisdieren en al zeker niet voor kinderen!
CASTREER/STERILISEER:
Dit helpt om ongewenst gedrag te vermijden, zowel bij rammen als voedsters.  Bovendien kunnen ze zo niet meer voor ongewenst nageslacht zorgen, en sluit je ook de kans op baarmoederkanker bij voedsters uit.

ONBEPERKT HOOI:
Omdat konijnentanden blijven doorgroeien, is het ook belangrijk dat die voldoende kunnen afslijten.  Dit kan door ze onbeperkt hooi voor te schotelen.

GOEDE HUISVESTING:
De meeste hokken of kooien zijn te klein voor permanente huisvesting.  Een leuke ren erbij is zoveel toffer voor je konijn, en hij/zij zal ook veel gelukkiger zijn!

10-14 JAAR CONTRACT:
Afhankelijk van het ras kunnen konijnen best wel oud worden, tot zelfs 10 à 14 jaar!  Ze moeten ook regelmatig gevaccineerd worden tegen de heersende konijnenziektes en een regelmatige check-up bij de dierenarts is zeker ook aan te raden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.