Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 13 april 2017

Statistieken februari en maart


Ondertussen zijn we al even in 2017 en voorlopig ziet het er niet heel goed uit voor de konijnen onder ons. De aantallen groeien elk jaar immens en reiken nu al ver boven die van vorig jaar in dezelfde periode. De voorbije maanden zijn er enkele van de weinige konijnenopvangen in België gestopt, omdat dit niet meer te combineren viel met job of privéleven. Onze aantallen zullen dus absoluut blijven groeien. Dat is dan in het beste geval, hopelijk doet het aantal gedumpte dieren dat niet en vinden ze toch hun weg tot bij ons!

Onze cijfers voor februari en maart liegen er alvast niet om:

FEBRUARI
Binnengekomen: 35 konijnen (waarvan 5 vondelingen)
Geplaatst: 13 konijnen
Blijvers: 2 (Reusje en Lemmy)
Geboortes: 0
Overlijdens: 2 (Cayn en Lemmy)

MAART
Binnengekomen: 34 konijnen (waarvan 8 vondelingen)
Geplaatst: 21 konijnen
Blijvers: 0
Geboortes: 0
Overlijdens: 0

De hoeveelheid vondelingen ligt in principe een stuk hoger, omdat onze medewerkster Katja ook regelmatig konijnen haalt bij de asiels waar ze mee samen werkt.
We krijgen haast wekelijks meldingen binnen van konijntjes die ergens rondlopen.  Als het enigszins in de omgeving is, doen we ons best om het diertje te vangen.  Maar als mensen zo'n dumpertje kunnen vangen, kan het steeds bij ons in de opvang terecht...

Voor het eerst in lange tijd heeft de opvang opnieuw blijvertjes. Een konijn wordt een blijvertje als het er te erg aan toe is of levenslang extra zorg nodig heeft door bijvoorbeeld tandproblemen. Zo'n dier is heel moeilijk te plaatsen en we willen er toch ook wel zeker van zijn dat ze die extra zorgen echt wel krijgen. Dit wil wel zeggen dat ook zij een extra plaats innemen bij iemand van ons en er minder plaats is voor binnenkomers of konijnen op de wachtlijst.
Helaas was het de blijvertjes Lemmy en Reusje niet gegund een mooie toekomst te hebben in de opvang, maar we hopen toch dat ze hier een hele fijne thuis hebben gehad...

2017 wordt ongetwijfeld weer een druk jaar voor onze hoofdzetels en onze gastgezinnen, dus heb je nog een plaats vrij om een leuk verblijf te maken voor 2 super leuke dieren (of zelfs meer), aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Er zijn nog zoveel konijnen die een gouden thuis nodig hebben!

Kijk zeker even op onze pagina's:
* Konijnen in West-Vlaanderen: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/p/konijnen-ter-adoptie.html
* Konijnen in Oost-Vlaanderen: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/p/konijnen-ter-adoptie-hvk-oost.html

Ben je op zoek naar een kleiner dier kijk dan even bij onze cavia's: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/p/cavias.html
en onze hamsters: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/p/hamsters-ter-adoptie.html

Je mag ons steeds contacteren voor meer info!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.