Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 7 januari 2020

De eerste dumpers van 2020...

Het jaar is met moeite een week ver, en we hebben al weer de eerste dumpers binnengekregen helaas...
Eind oktober was er al melding gemaakt van een loslopend duo in Waardamme, een deelgemeente van Oostkamp.  Ik had er op gereageerd om eventueel te komen vangen, maar verder niets meer van gehoord.


Eind december werd ik over het tweetal gecontacteerd, maar kon met de feestdagen pas op 2 januari daar geraken.  Helaas was er op dat moment van de konijnen geen spoor, maar heb ik de vangkooien laten staan op de oprit, waar ze vaak zitten.
De vangkooien stonden er een paar dagen, met lekker voer in, maar de konijnen waren ons te slim af...

Ik kreeg afgelopen zondag de melding dat er één van de twee, de bruine, in de vangkooi gelopen was, en ik besloot om nog even te wachten tot 's avonds, in de hoop dat de tweede er ook zou in gaan.

Een paar uur later werd ik getagd in een berichtje uit Oostkamp, en besloot meteen contact op te nemen, en kort nadien kwam het konijntje bij ons aan.
Ik zag meteen dat het er niet goed uit zag... Diertje lag helemaal slap, heel oppervlakkige ademhaling en nauwelijks iets van leven... En er gingen ook belletjes bij mij rinkelen.  Ik vroeg aan de man waar hij woonde, waar het konijntje gevonden was, en het was dichtbij de plaats waar onze vangkooien staan.  Dus een zeer grote kans dat het om hetzelfde konijntje zou gaan...  Na het bekijken van de foto's die ik van de meldster had doorgekregen, klopte dat inderdaad!


Ik probeerde om hem (volgens eerste check een gecastreerde ram?) warm te krijgen bij onze pelletkachel, en om wat vocht toe te dienen, maar helaas reageerde hij daar al niet meer op.  Ook op een stukje peterselie tussen de tanden kwam geen eetreflex... In de doos vond ik ook twee kleine stukjes, het leek op overgeefsel, maar aangezien konijnen niet kunnen overgeven, was het iets anders.  Ik rook er aan, en het bleek om gekauwde stukjes pizza te gaan, die het konijntje vermoedelijk weer uitgespuwd heeft.  Is dit nu de reden van zijn toestand?  Moeilijk te zeggen, maar er is wel kans toe, aangezien veel mensen van alles (slechts...) geven aan konijnen in de wijk...
Ik besloot om tijdens het TV kijken het konijntje bij me te houden, omdat ik wist dat het al te ver heen was om er nog door te krijgen.  Het diertje is helaas 's avonds in mijn armen overleden...
Slaapzacht mijn lieve jongen... Als je een paar dagen eerder in de kooi was gelopen, had ik je misschien nog een mooie toekomst kunnen geven... We doen ons best voor je "broer", die wel gevangen is, en die het wel goed doet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.