Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 25 april 2019

Kan een konijn samenleven met een kat?

KAN EEN KONIJN SAMEN MET EEN KAT LEVEN?

Hoe zeer we ook willen stimuleren dat dieren samenleven met soortgenootjes, het is niet altijd noodzakelijk. In sommige gevallen kan of wil een dier niet samenleven met een soortgenootje en zal er altijd stress en rivaliteit optreden. Dit soort dieren zijn vaak beter af met het gezelschap van een andere diersoort. Dit geldt niet alleen voor konijnen, maar ook voor katten. Er zijn katten die een grondige hekel aan andere katten hadden, maar die wel goed samen kunnen leven met konijnen.
Veel mensen denken dat katten en konijnen niet samen kunnen leven. Maar dat is niet waar. Een groot gedeelte van de konijnenliefhebbers heeft ook een kat, en dat gaat vaak prima samen.
In veel gevallen zullen het konijn en de kat niet veel contact met elkaar hebben, ze kijken naar elkaar en spelen misschien af en toe tikkertje. Maar soms hebben katten en konijnen ook echt veel contact met elkaar. Dan slapen ze tegen elkaar aan en doen ze alles samen.
Voordat je een kat en een konijn samen wilt huisvesten moet je op een aantal dingen letten:
  • Het konijn moet volwassen zijn en liefst van een middelgroot ras. Een klein konijntje wordt vaak als een prooi gezien door de kat.
  • De kat moet ook volwassen zijn en een rustig karakter hebben. Jonge katten spelen vaak te wilde spelletjes waar het konijn niet tegen kan.
  • De nagels van zowel de kat als het konijn moeten kort gehouden worden, zodat ze elkaar niet per ongeluk kunnen verwonden.
Als je een kat en een konijn samen wil laten leven, probeer het dan voorzichtig uit. Zet ze allebei in de kamer en kijk hoe ze op elkaar reageren. Laat ze in geen geval samen alleen in de kamer zonder toezicht. Laat ze eerst maar een paar minuten bij elkaar en bouw het langzaam op.
Als ze ruzie krijgen of elkaar slaan moet je ze weer uit elkaar halen. Maak gebruik van een plantenspuit (met een rechte straal) om het dier wat de fout in gaat te waarschuwen.

bron: www.hetkonijn.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.