Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 6 november 2018

konijnenhok winterklaar maken

Het wordt stilaan kouder buiten, maar is uw konijnenhok al winterklaar?

Bekijk hier in 5 stappen hoe u dit het beste kunt doen.


Buiten wordt het kouder en de winter staat weer voor de deur. Dat betekent dat we voorbereidingen moeten maken om uw konijn te beschermen tegen de koude weersomstandigheden.
In 5 stappen is uw konijnenhok winterproof!
1. Zorg ervoor dat het konijnenhok uit de wind staat:
Belangrijk is dat het konijnenhok zo geplaatst wordt dat er niet te veel wind door het traliewerk heen gaat. Als het hok niet anders geplaatst kan worden zou je door middel van plexiglas voor de opengedeeltes te doen met wel een klein openingsgaatje om zuurstof binnen laten.
2. Isoleer uw konijnenhok door middel van isolatiematerialen.
Een isolatiehoes beschermt uw konijn tegen regen en wind. En het voordeel is dat het gelijk een stuk bescherming voor het hout is. De isolatie- en beschermhoezen zijn gemaakt van sterk nylon en beschikt over kunststof raamvensters. De beschermhoes wordt eenvoudig om het konijnenhok gelegd, aan de achterkant met een ritssluiting gesloten en aan de bovenkant met klittenband onder het dak bevestigd. Let op! want deze zijn niet voor ieder konijnenhok geschikt.
3. Stro als isolatiemiddel:
Door middel van Stro naast een absorberende vezel kunt u uw hok extra isoleren. Het kan het beste gebruikt worden op dagen dat het vriest. Stro neemt nl. geen vocht op dus is alleen als isolatiemateriaal te gebruiken! Konijnen kruipen er lekker in weg en beschermen zich tegen de kou.
4. Hoe voorkom ik dat de drinkfles bevriest?
Belangrijk in de winter is dat konijnen goed water blijven drinken. Het zorgt ervoor dat het konijn niet uitdroogt en de stofwisseling op gang blijft. Maar in de winter is het lastig om het water niet te laten bevriezen en toch ieder moment van de dag water te bieden.
Tip 1: Ververs het water meerdere malen per dag ong. 4-6x per dag
Tip 2: Hang de fles binnen in het hok i.p.v. buiten het hok. Deze drinkflessen die je doormiddel van een houder binnenin het hok kan bevestigen.
Tip 3: Er zijn ook thermohoezen om rond de fles te bevestigen dit zorgt er voor dat het minder snel bevriest.
Tip 4: Drinktoren met een anti-vries systeem. Deze drinktoren zorgt ervoor dat het drinkwater niet bevriest. Belangrijk is dat er wel stroom in de buurt aanwezig moet zijn.
5. Onderhoud het hout van uw konijnenhok:
Om uw konijnenhok de winter door te beschermen kan u gebruik maken van een isolatie/beschermhoes dit geeft extra bescherming voor het hout. Is er geen isolatiehoes beschikbaar voor het konijnenhok? Het winterrolgordijn bied dan een uitkomst. Dit nylon rolgordijn is eenvoudig maar zeer praktisch. Het gordijn beschermt uw dieren tegen koude, wind en regen. Bij goed weer is het gordijn weer eenvoudig en snel op te rollen en vast te maken door middel van klittenband. Eenvoudig te monteren met 3 metalen haken. Daarnaast is het aan te raden om het konijnenhok 2x te beitsen om beschadiging te voorkomen, ook de binnenkant van het dak!

bron: https://www.dierenverblijf.com/blog/is-uw-konijnenhok-al-winterklaar-bekijk-hier-.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.