Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 25 september 2015

De opvangers bij Kelly

Ik ben Kelly en ben al een tijdje gastgezin bij de opvang. Normaal bied ik plaats aan 2 tot 4 konijntjes, maar dit zijn er voorlopig meer omdat mama Zippy met haar overgebleven kleintjes bij mij zitten. Ook bied ik plaats aan 1 blijvertje, het klein dapper Harrytje. Hier enkele foto's van hoe het eruit ziet bij mij.

Zo ziet de opvang er zowat een beetje uit bij mij. De 2 linkse hokken worden gebruikt voor opvangers.

Zoals je ziet zijn de hokken voor de opvangers niet zo ruim, maar als opvang moeten we roeien met hetgeen wat we hebben en krijgen. Gelukkig is dit maar tijdelijk tot de opvangers hun gouden mandje hebben gevonden!
Even een korte voorstelling van de opvangertjes bij mij.

Lica (voedster)

Lieve Lica
Lica kwam eind augustus binnen in de opvang. Ze verbleef eerst bij Wendy, maar gezien het einde van haar zwangerschap nadert, is Lica dus overgekomen naar mij. Lica is een erg lief vrouwtje, echt eentje om verliefd op te worden. Als ik mijn konijntjes en de opvangertjes voeder, staat ze altijd lief te kijken. Ze houdt ook erg van aaitjes! In het begin was Lica niet gewend aan groentjes, maar ondertussen eet ze bijna evenveel groenten als mijn konijnen en de andere opvangers. Ze is ook zindelijk, en gaat mooi op het toilet!

Ik vang buiten Lica ook mama Zippy op en haar overgebleven 4 jongen op.
Calvin, Geraldine en Fella( rechts) 
Mama Zippy en Hedda
Het is de eerste keer dat ik een mama met kleintjes opvang. Gelukkig zijn ze ondertussen 9 weken, en zijn ze al zelfstandig. Het zijn ook echte deugnieten. Op een morgen waren ze allemaal ontsnapt! Ze huppelden rond in de tuin alsof er niets aan de hand was. Ze pakken was geen gemakkelijke klus, maar uiteindelijk heb ik ze allemaal terug in het hok gekregen. Ik heb de deur dan maar extra verstevigd met bakstenen, en het vastgebonden zodat ze zeker niet meer zouden kunnen ontsnappen. Zo zie je maar dat konijnen echt slimme dieren zijn! Ze doen het anders verder goed. Vooral hun eetlust is zeer goed, gelukkig mogen ze nog onbeperkt voer krijgen gezien ze nog aan het groeien zijn! 

De volgende keer zal ik mijn eigen bende eens voorstellen, tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.