Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 9 juli 2015

Babykonijntjes!

We zitten op het ogenblik met heel wat nestjes, allemaal van konijntjes die zwanger de opvang binnen gekomen zijn...
  • Noortje, weggehaald uit een failliet dierenpark, is na een maandje bevallen van 4 kleintjes.
  • Gevonden konijn Purdy is kort na haar vangst bevallen van twee stevige jongen.
  • Octavia is daags na binnenkomst bevallen van 9 kleintjes, waarvan er nu nog 8 in leven zijn.
  • We hebben 7 konijntjes binnengekregen van 3 weken oud die Wendy sindsdien met de papfles verder opvoedt, en we hebben de moeder Zippy gaan vangen en die is ook natuurlijk weer zwanger.
  • En we vermoeden dat Celeste ook zwanger is...

Dus héél véél (te véél) jonge dieren die binnenkort op zoek moeten naar een thuis.  Vreemd genoeg reageren steeds veel mensen op de kleine konijntjes, terwijl de oudere dieren uit de boot vallen.  Maar kleine konijntjes blijven niet lang klein... En we hebben NU nood aan adopties, en alleen de oudste dieren kunnen nu weg.

Bovendien is het véél beter om een ouder dier in huis te nemen, omdat je meer een zicht hebt op het karakter van het dier en in de meeste gevallen ligt de puberteit al lang achter hen!

Dus we hopen dat als mensen NU een konijn willen adopteren, dat ze EERST KIEZEN voor een wat ouder dier, zodat we straks ook de plaats hebben om al die kleine pagadders een ruim hok te geven en ze te laten ravotten.  En eens ze oud genoeg zijn om geadopteerd te worden, hopen we uiteraard ook dat ze een liefdevolle thuis vinden.  Maar de eerste konijntjes (van Noortje) kunnen pas tegen eind juli weg, die van Octavia tegen eind augustus en de andere nestjes nog later, dus zitten we echt overvol, maar willen we ook andere (gedumpte) konijntjes ook een eerlijke kans geven op een nieuw leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.